Illustratief: Openbaar ministerie in beroep tegen verkrachters Overpoort. Foto Shutterstock.

Illustratief: Openbaar ministerie in beroep tegen verkrachters Overpoort. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Openbaar ministerie in beroep tegen verkrachters Overpoort

Wijnand Meeus

Het openbaar ministerie van Gent gaat in beroep tegen het vonnis van de verkrachtingszaak in de Gentse uitgangsbuurt Overpoort. De twee verkrachters, S.N. en B.V., kregen eerder deze maand een lichte straf van 16 en 20 maanden met uitstel opgelegd. Hierover ontstond veel verontwaardiging op sociale media en ook het parket heeft besloten dat er beroep moest worden aangetekend.

De twee jongemannen stonden begin deze maand terecht voor de verkrachting van een jonge vrouw in de Gentse Overpoortstraat, zo’n drie jaar geleden. De mannen lokten de jonge vrouw naar een toilethokje en hadden daar seks met haar zonder toestemming. De vrouw kon zich niets meer herinneren van de feiten doordat ze sterk onder invloed was van alcohol. Maar de volgende ochtend hoorde ze van vrienden dat er een video was gemaakt waardoor ze zich bewust werd van wat er zich had voorgedaan.

S.N. kreeg voor de feiten een straf van 16 maanden opgelegd. B.V. kreeg omwille van het filmen en verspreiden van de verkrachting een straf van 20 maanden. Daarnaast moeten ze nog een morele schadevergoeding van ongeveer 7.500 euro betalen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen