Wegen en Verkeer

Wegen en Verkeer

Uncategorized

Stad Gent: “3D-simulaties infrastructuurwerken zijn te wit”

Pieter Van Berkel

Het Gentse stadsbestuur vindt de figuranten in 3D-simulaties van architecten ’te wit’ en vraagt expliciet ‘meer representativiteit en diversiteit’ in de beelden. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Toekomstige bouw- en infrastructuurwerken worden vaak gevisualiseerd door middel van 3D-simulaties. Dit gebeurt ook voor de geplande werken aan de Dampoort. Dat er op de beelden geen mensen met een donkere huidskleur of mindervaliden te zien zijn, kan niet door de beugel, vindt het progressieve Gentse stadsbestuur.

“Enkel hippe jonge witte mensen, dat gaan we niet meer doen”

“Die steriele architecturale toekomstbeelden met enkel hippe jonge witte mensen en dure auto’s: dat gaan we niet meer doen”, zegt schepen Astrid De Bruycker (Vooruit).

Het Gentse stadsbestuur zal werken aan een richtlijn voor ontwerpbureaus. “Dat betekent niet enkel aandacht voor herkomst of kleur, maar dat we aandacht moeten hebben voor de brede diversiteit”, zegt De Bruycker. “Dus ook voor mensen met een beperking, met verschillende levensbeschouwingen, voor m/v/x, voor socio-economische status, leeftijd, enzovoort.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

1 gedachte over “Stad Gent: “3D-simulaties infrastructuurwerken zijn te wit””

  1. Dus in de toekomst zal er tussen de figuranten in 3D-simulaties ook een verdoken moslimterrorist te zien zijn. Ook dat is representatief in onze maatschappij.
    .

Plaats een reactie

Delen