Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken (Photonews)

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken (Photonews)

Uncategorized

Van Grieken: “Als men avondklok vervroegt zal ik oproepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid”

Pieter Van Berkel

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken kondigt aan dat hij zich “ostentatief niet zal houden” aan een vervroegde avondklok. Hij roept zelfs op tot burgerlijke ongehoorzaamheid als het Overlegcomité de maatregel doorvoert.

Het Overlegcomité komt vrijdagnamiddag vervroegd samen naar aanleiding van de stijgende coronacijfers. Men verwacht dat enkele aangekondigde versoepelingen op de schop zullen gaan. Daarnaast maken verschillende media gewag van een vervroeging van de avondklok, van 24 uur naar 22 of zelfs 20 uur. Verschillende experten, waaronder Steven Van Gucht (Sciensano), pleiten in hun ‘plan B’ voor zo’n vervroeging.

https://twitter.com/tomvangrieken/status/1372812575604346880

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken is alvast niet te spreken over een mogelijke vervroeging van de avondklok. “Als men de avondklok vandaag vervroegt in plaats van afschaft, dan zal ik me er ten eerste ostentatief niet aan houden en ten tweede oproepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid en actie voeren”, belooft Van Grieken op sociale media. “Genoeg is genoeg.”

Van Grieken: “Alles heeft zijn limiet en de avondklok vervroegen is een brug te ver”

Met zijn bericht wil Van Grieken naar eigen zeggen “eerst en vooral de druk opvoeren op het Overlegcomité”. “Ik roep Vlaams minister-president Jan Jambon op om eindelijk voet bij stuk te houden”, zegt de Vlaams Belang-voorzitter. “Jambon moet maar opstappen uit het overleg als de vervroeging van de avondklok op tafel komt. Hij moet eindelijk eens laten zien dat hij zogezegd ‘sterke Jan’ is, in plaats van ‘slappe Jan’.”

“Ik ben een jaar lang loyaal geweest”, vervolgt Van Grieken. “Ik heb steeds opgeroepen om zelfs de meest idiote maatregelen te volgen om de pandemie te bestrijden. Maar alles heeft zijn limiet en de avondklok vervroegen is een brug te ver.”

“Na bijna een jaar van dit paarsgroene circus verwacht ik amper nog iets van het Overlegcomité”, besluit hij. “Vlaanderen loopt slaafs aan het Belgicistisch handje van het Overlegcomité. Het is tijd dat Vlaanderen eens laat zien dat we haar op onze tanden hebben. De minister-president moet opkomen voor de Vlamingen. En die Vlamingen zijn de avondklok méér dan beu.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

3 gedachten over “Van Grieken: “Als men avondklok vervroegt zal ik oproepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid””

  1. Burgerlijke ongehoorzaamheid voor Vlaamse onafhankelijkheid, confederalisme of een voor het afdwingen van een democratische kiessysteem, dan kan, meneer van Grieken op mij rekenen. Maar incivisme plegen om de volksgezondheid te schaden, neen niet in mijn naam. Ik ben dus voorstander van de avondklok in strijd tegen het virus als de regering de adviezen volgt van de virologen. Ik ben solidair met mijn medeburgers en uit respect voor de zorgsector.

  2. Ze hadden van in het begin gewoon alles 1 maand moeten sluiten , maar dan ook alles . Maar al wat de staatskas geld op brengt mag wel (aan de band werken , voetbal,koersen en noem maar op ,zolang die dikkoppen in Brussel maar geld binnen krijgen is het goed . Wij als werkmensen worden uitgeperst als citroenen . waarom leven wij nog ? Dat ze ons ineens allemaal een spuitje geven zodat ze nog alleen rondlopen ,maar ja waar gaan ze dan het geld halen en wie doet het werk?

Plaats een reactie

Delen