Van Langenhove lanceert nieuw mediakanaal: 'Kies Dries'

Foto: D. Van Langenhove. Van Langenhove lanceert nieuw mediakanaal: 'Kies Dries'

Binnenland politiek

Van Langenhove lanceert eerste programma nieuw mediakanaal: ‘Kies Dries’

Kristof Luypaert

Woensdag 3 maart 2021 lanceert Kamerlid Dries Van Langenhove een nieuw en ambitieus project. Met ‘Kies Dries’, lanceert hij het eerste programma van zijn nieuwe mediakanaal. In de eerste aflevering kondigt Van Langenhove aan meer te zullen onthullen van wat hij met zijn mediakanaal precies van plan is.

Een onderwerp dat zeker aan bod komt is de inmiddels veelbesproken deelname van Van Langenhove aan de protestmars van ‘Génération Identitaire’ in Parijs.

Nadat minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) oordeelde dat het om een ‘niet-essentiële’ reis ging en dus om een inbreuk op de coronamaatregelen vroeg het Parket van Vlaams Brabant aan de politie daarover proces-verbaal op te maken. Van Langenhove noemde die reis in een reactie aan PAL NWS eerder “zeer essentieel”.

“Al veel te lang wordt het audiovisuele medialandschap gedomineerd door een verstikkend links narratief. Televisie- en productiemaatschappijen brengen de ideologische diversiteit die leeft in onze maatschappij niet in beeld. Integendeel”, zegt Van Langenhove. “Zowel wat betreft de meningen die aan bod komen, als wat betreft de keuze van wat men wel of niet in beeld brengt, is het Vlaamse medialandschap een linkse eenheidsworst geworden. Daar komt vanaf nu verandering in”, aldus Van Langenhove.

Met ‘Kies Dries‘ wil Van Langenhove via zijn nieuwe mediakanaal iedere week “een jonge, rechtse maar eveneens humoristische analyse” brengen van wat er in Vlaanderen en in de wereld leeft. Aanvankelijk zal Van Langenhove zelf ook fungeren als presentator. In de toekomst zal de oprichter ook andere schermgezichten en programma’s lanceren. “Nu moeten we nog gebruik maken van mijn naamsbekendheid, maar op termijn kan ik dit natuurlijk niet alleen”, klinkt het.


Dries Van Langenhove: “We gaan ervan uit dat ons mediakanaal brede steun zal genieten”

Uit de eerste uitzending blijkt alvast dat er gewerkt wordt met een professionele opnamestudio en personeel.

“Qua inhoud ben ik ervan overtuigd dat we kunnen concurreren met de duidingsprogramma’s van de Mainstream Media, zeker aangezien zij alles vanuit een links ideologisch perspectief bekijken. Qua productiekwaliteit is het natuurlijk erg moeilijk om te concurreren met zenders die honderden miljoenen euro’s subsidies krijgen. Maar we zijn er wel in geslaagd om met beperkte middelen een sterk team samen te stellen en een kwalitatief product af te leveren waar we fier op zijn.”

Maar waar komen die middelen vandaan?

Van Langenhove legt uit: “Ik ben zelf volledig all-in gegaan, ik heb geleend en mijn inkomen gaat al geruime tijd integraal naar het uitbetalen van lonen. Ook de mensen van ons team namen een risico door hun job op te zeggen en de sprong te wagen. We gaan ervan uit dat ons mediakanaal brede steun zal genieten. Veel mensen beseffen dat eigen media cruciaal zijn als we Vlaanderen nog willen redden. Wij willen in de toekomst kunnen zeggen dat wij alles hebben gedaan om het tij nog te keren.”

Hieronder kan u de eerste aflevering bekijken die zonet door Van Langenhove is gelanceerd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen