Vlaanderen is koploper in vaccinatie: de rest van het land komt achter

Foto Shutterstock: Vlaanderen is koploper in vaccinatie: de rest van het land komt achter

Uncategorized

Vlaanderen is koploper in vaccinatie: de rest van het land komt achter

Ruben Notteboom

Vlaanderen heeft al in totaal 73% van alle ontvangen vaccins toegediend. 96% van de vaccins van Pfizer, 30% van Moderna en 19% van de vaccins van AstraZenica zijn de deur uit. Met die snelle uitrol hoopt de Vlaamse overheid de pandemie snel onder controle te krijgen. De andere delen van België doen het een stuk slechter. Dat blijkt uit cijfers van het FAGG.

FAGG maakte eerder vandaag de eerste cijfers bekend over hoeveel geleverde vaccins al effectief toegediend zijn. Vlaanderen ontving het leeuwendeel van de vaccins, namelijk 713.040. Daarvan is dus al 73% toegediend. Brussel kreeg 121.795 vaccins waarvan er minder dan 40% gebruikt zijn. Wallonië kreeg 384.775 vaccins waarvan 61% is toegediend. De Duitstalige gemeenschap kreeg 11.305 vaccins waarvan 42% is toegediend.

Al bijna 1.300.000 vaccins geleverd

Vlaanderen vaccineert dus het meeste van allemaal. In de andere delen van het land verloopt alles stukken trager. In totaal kreeg België bijna 1.300.000 vaccins. Deze week zullen er nog 114.660 vaccins van Pfizer moeten geleverd worden en 148.800 van AstraZeneca, tenzij er vertraging zou optreden. Er zijn namelijk al wat problemen geweest met de levering in het verleden. De Europese Unie heeft daarom al overwogen om het Russische vaccin Spoetnik V aan te schaffen. Volgens onafhankelijke tests werkt het vaccin namelijk uiterst goed.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

1 gedachte over “Vlaanderen is koploper in vaccinatie: de rest van het land komt achter”

Plaats een reactie

Delen