Ben Weyts (N-VA) - Foto: Photonews

Ben Weyts (N-VA) - Foto: Photonews

Uncategorized

Weyts haalt uit naar federale regering: “Als het moet vaccineren we leerkrachten zelf”

Pieter Van Berkel

Vlaanderen zal desnoods de leerkrachten op eigen houtje prioritair vaccineren, als het federale niveau dat niet wil organiseren. Dat zei Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) zondag.

Weyts, de Franstalige minister van Onderwijs Caroline Désir (PS), hun Duitstalige collega Lydia Klinkenberg (ProDG) en de onderwijskoepels pleiten voor een prioritaire vaccinatie van leerkrachten. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) schoot het voorstel zondag af en zei dat het zijn doel voorbijschiet.

Desalniettemin herhaalde Weyts zijn pleidooi zondag op het einde van de persconferentie over verstrengingen in het onderwijs. “Vraag niet wat het onderwijs voor u kan doen, maar vraag wat u kan doen voor het onderwijs”, zei de Vlaamse minister van Onderwijs. “Als de federale overheid het niet georganiseerd krijgt om leerkrachten prioritair te vaccineren, dan doen wij dat in Vlaanderen zelf wel, met onze CLB’s.”

Weyts: “Vragen geen blabla, maar boemboem: vaccins”

“We organiseren nu al contactonderzoek, we zijn daarvoor niet bevoegd, hetzelfde voor de snelteststrategie. We zijn geen vragende partij, maar als het nodig is nemen we de vaccinatie er ook nog bij”, zei Weyts fel. “Wij vragen geen neerbuigendheid, wij vragen geen lessen. Wij vragen geen blabla, maar boemboem: vaccins.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen