Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). Foto Photonews.

Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). Foto Photonews.

Uncategorized

Wouter Beke (CD&V) vindt verplichte vaccinatie onnodig

Wijnand Meeus

Volgens minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) is een verplichte vaccinatie voor het zorgpersoneel onnodig. “In Vlaanderen is er geen probleem met de vaccinatiegraad”, klinkt het.  Zorgnet-Icuro wil echter wel dat dit gebeurt.

Gisteren riep Margot Cloet van koepelorganisatie voor woon-zorgcentra Zorgnet-Icuro op om vaccinatie voor zorgpersoneel te verplichten. “We moeten denken aan een verplichting tot vaccinatie”, klonk het. “We zouden dat in de arbeidswetgeving kunnen inschrijven, in de wet rond welzijn op het werk. Daarin staat nu al dat je gevaccineerd moet zijn tegen hepatitis als je in de zorg aan de slag wil. Dat moeten we kunnen uitbreiden met een vaccinatie tegen het coronavirus.”

Ook Marc Noppen van het UZ Brussel sloot zich daar gisteren bij aan in ‘De Afspraak’. “Ik begrijp dat een verplichting bij de hele bevolking moeilijk ligt, hoewel we dat voor polio hebben gedaan, maar ik ben voorstander voor een verplichte vaccinatie voor wie in de zorg werkt”, zei hij daar.

Maar de Vlaamse regering en minister Beke laten weten geen voorstander te zijn van dit idee. “In Vlaanderen is er geen probleem met de vaccinatiegraad in de zorginstellingen, wij blijven dus inzetten op de sensibilisering van het zorgpersoneel om zo veel mogelijk mensen te overtuigen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

1 gedachte over “Wouter Beke (CD&V) vindt verplichte vaccinatie onnodig”

Plaats een reactie

Delen