De Nederlandse politie. Foto Shutterstock.

De Nederlandse politie. Foto Shutterstock.

Uncategorized

18-jarige jongen en 12-jarig meisje aangehouden voor mishandeling 17-jarige

Ruben Notteboom

De politie van het Nederlandse Tilburg plaatste zaterdag een oproep om getuigen te vinden nadat een 17-jarige brutaal mishandeld werd. Nu zijn twee verdachten aangehouden. Een 12-jarig meisje en 18-jarige jongen zouden een rol hebben gespeeld in de mishandeling

Zaterdagmiddag tussen 15:45 en 16:10 werd een 17-jarige jongen mishandeld aan de Stappegoorweg in Tilburg. Eerst werden twee jongeren klemgezet door een groep onbekenden. Er is geen duidelijke aanleiding voor dit incident.

Camera op de helm van het slachtoffer

De groep omsingelden de twee slachtoffers en zette één van hun fietsen op slot, waardoor ze niet meer konden wegfietsen. Een vriend van één van de twee slachtoffers zag het incident gebeuren en snelde te hulp op zijn scooter.

Hij had een cameraatje op zijn helm, waardoor de verdachten gefilmd werden. Toen de groep dit zag, vielen ze hem aan. Eerst probeerden ze zijn camera af te nemen, maar toen dat niet lukte werd hij van de scooter gerukt.

18-jarige en 12-jarige aangehouden voor mishandeling

De 17-jarige jongen werd op de grond gesmeten en meerdere keren geschopt en geslagen tegen het hoofd en zijn borst. Uiteindelijk slaagde het slachtoffer erin om zich recht te stellen. De groep sloeg daardoor op de vlucht.

De politie ging onmiddellijk op zoek naar de daders. Zaterdagavond werd al een eerste verdachte aangehouden. Het gaat om een 18-jarige Tilburger. Zondagochtend werd een 12-jarig meisje in haar woning gearresteerd. De twee worden momenteel verhoord. Volgens het onderzoeksteam zouden ze een rol hebben gespeeld bij het incident.

Verschillende verdachten op beeld

Het is echter nog steeds onduidelijk wat de groep jongeren precies wilde bereiken. Volgens het persbericht van de politie ging het om onbekenden, dus de slachtoffers zouden de daders niet gekend hebben. Het zou dus om willekeurig geweld kunnen gaan, of een poging tot diefstal die uit de hand liep. De politie heeft verschillende jongeren op beeld staan en het onderzoeksteam is ze momenteel aan het identificeren. Ze roepen de jongeren op zich vrijwillig te melden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen