Tom Van Grieken (Photonews)

Tom Van Grieken (Photonews)

Uncategorized

Beerschot-belofte bedreigt Tom Van Grieken

Pieter Van Berkel

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken meldt op sociale media dat hij bedreigd werd door Ilias Sebaoui, een 19-jarige beloftespeler van voetbalclub Beerschot. Hij laat weten dat hij overweegt om klacht in te dienen.

Van Grieken plaatste een screenshot van een Instagram-bericht dat hij van Sebaoui ontving. “Als ik u pak. 100% dood ah dindjimak”, luidt de boodschap van de 19-jarige voetballer.

Klacht

“Het Vlaams Belang is een radicale voorstander van de vrije meningsuiting”, reageert Van Grieken. “Maar dit soort gedrag, dit soort oproepen tot geweld en doodsbedreigingen vallen daar absoluut niet onder. Ilias Sebaoui mag dan wel op een bal kunnen schoppen, manieren en verdraagzaamheid lijken duidelijk minder evident. Wie volwassen is voor de wet kan echter vervolgd worden voor de wet en doodsbedreigingen zijn strafbaar. Het zou goed zijn moest Sebaoui een basisonderhoud krijgen in fatsoen, en ik wil daar gerust een handje bij helpen. Als je als voetbalsupporter zoiets roept, krijg je een stadionverbod – spelers zouden aan dezelfde standaarden moeten gehouden worden.”

Van Grieken laat weten dat hij overweegt om klacht in te dienen. “Vlaams Belangers hoeven dit soort verwensingen niet te aanvaarden”, besluit de Vlaams Belang-voorzitter.

Wij verzochten Beerschot om een reactie. Gazet van Antwerpen meldt dat de voetbalclub het incident eerst wil onderzoeken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

19 gedachten over “Beerschot-belofte bedreigt Tom Van Grieken”

  1. Of hij nu klacht indient of niet het zal niets uithalen. Hij zal toch weer in de slachtoffer rol kruipen en de linkse rakkers zullen het hier voor hem opnemen hij zal nooit de rechtbank zien hier voor. Mocht een blanke dit zeggen kan hij voor de rechtbank komen er zijn er al voor minder voor de rechtbank gedaagd. Bv die met zijn spandoek stop islamitisering. Die man mocht naar de rechtbank, geweldig eigenlijk hoe moslims mogen oproepen tot haat vernieling en zelfs de dood. Terwijl eigen volk bijna wordt opgehangen als ze nog maar laten uitschijnen geen islam meer te willen.

  2. Natuurlijk moet Tom Van Grieken klacht neer leggen, mét burgerlijke Partijstelling in handen van de Heer Onderzoeksrechter!!! Op deze manier kan de zaak NIET geseponeerd worden en heeft Sebaoui het ann zijne tutter!!
    Hij moet ondervinden wat hij mag zeggen en wat niet! Dat zal dan gebeuren voor de Correctionele Rechtbank!
    Deze ” mannekes” denken dat ze ALLES mogen zeggen, helaas NIET!

  3. Dit is geen omgekeerd racisme, dit is aanzetten tot racisme. Hoe meer allochtonen zich als inferieure schepsels gedragen, hoe meer hun groep door autochtonen als inferieur aanzien wordt.

  4. Zéker klacht neerleggen ! Het moet stoppen .
    Ilias Sebaoui, de 19-jarige beloftespeler van voetbalclub Beerschot heeft een voorbeeldfunctie net als u mijnheer Van Grieken. Vrije meningsuiting is één, verbaal én/of non- verbaal geweld is van een hèèl ander caliber !

  5. Zeker en vast klacht neerleggen. Dat soort volk gebruikt altijd maar dezelfde terminologieën : doden, van kant maken, vermoorden ……. ergerlijk is dat !. Dit zegt wel alles over een bepaalde cultuur en blijft men ons maar wijsmaken dat wij heel verdraagzaam moeten zijn. Maar veranderen zal het niet; vandaag niet, morgen niet, nooit niet !!!!

  6. ik heb gisteren 13/04 met aandacht gekeken -zowel naar het vrt als naar het vtm journaal – NIks vermelding van deze bedreiging naar Tom Van Grieken toe – Als Mr Van Ranst een iets of wat bedreigende toon krijgt (zelfs nog geen Doodsbedreiging) dan gaat hij wenen bij de Pers en wordt dit WEL vermeld in het journaal , en daar bovenop nog een onderzoek van Politie of Parket – waarom wordt door de Woke pers en politie , rechters e.a; het ene geseponeerd en het andere wordt aan de alarmbel getrokken – ??? !!! Kwestie om prioriteiten te stellen

  7. Iemand met dergelijke mentaliteit hoort niet thuis in een voetbalploeg en dient stante pede buiten gesjot te worden. Voetbalclub Beerschot hoeft hier niet voor te twijfelen. Laat gewoon zien dat je ballen hebt.

  8. Beerschot neemt afstand van de uitspraken van hun voetbalvirtuoosje. Maar dan zetten ze in t groot Ramadan Mubarak op hun facebook. Die hebben de christenen toch geen Happy Easter gewenst. Of ben ik verkeerd? Top of the bill, Marc Van Ranst wenste Beerschot hiervoor proficiat. Zou die viroloog zijn job kunnen doen aub? Volgens mij is die dictator geen politicus niet? Tom Van Grieken hoeft geen valse verontschuldigingen te aanvaarden, klacht neerleggen dat moet hij doen. En Beerschot ik hoop dat ge veel supporters kwijt bent. Mij in ieder geval.

Plaats een reactie

Delen