Ben Weyts (N-VA). Foto Photonews. © Bert Van Den Broucke/Photo News - 10918350-013

Ben Weyts (N-VA). Foto Photonews. © Bert Van Den Broucke/Photo News - 10918350-013

Uncategorized

Ben Weyts (N-VA) wil zomervakantie niet inkorten

Wijnand Meeus

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) gaat niet akkoord met het voorstel van onderwijsexpert Dirk Van Damme om de zomervakantie in te korten. “Dit gevecht moeten we nu niet voeren”, klinkt het.

Volgens onderwijsexpert Dirk Van Damme heeft een onderbreking van twee maanden zware gevolgen voor kwetsbare leerlingen. En dat wordt dit jaar extra nijpend omdat er al zo’n grote leerachterstand is opgelopen door de coronacrisis. Hij stelt dan ook voor om de zomervakantie in te korten. Weyts zegt echter momenteel tegen te zijn.

 “In volle coronacrisis moeten we dit gevecht niet voeren met elkaar”, klinkt het bij de minister van Onderwijs. “We moeten een herschikking van de schoolvakanties durven bekijken, maar zo’n beslissing neem je niet halsoverkop. Onze hele samenleving is afgestemd op de huidige schoolkalender: als je raakt aan de schoolvakantie, dan raak je meteen ook aan heel wat andere sectoren en plannen.”

Weyts vindt het bovendien helemaal niet de goede moment om zo een hervorming uit te voeren. “Ik deel wel de bezorgdheid over de meest kwetsbare leerlingen, voor wie de zomervakantie lang is”, zegt hij. “Voor hen zijn de zomerscholen een concrete en haalbare oplossing. Samen met minister Somers voorzien we 10 miljoen euro om deze zomervakantie zoveel mogelijk zomerscholen te organiseren.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen