DEN HAAG - Leeg cafe op het Plein, 14 april 2021. Tijdens de persconferentie van dinsdag is de opening van de terrassen uitgesteld tot het moment dat de derde golf over zijn piek heen is. Foto: Patrick van Katwijk © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !

Uncategorized

Cafébezoek wordt duurder: prijzen stijgen met gemiddeld tien procent

Wannes Neukermans

Normaal gezien kunnen we vanaf 8 mei opnieuw een terrasje doen. Die bezoekjes aan de horeca zullen ons wel wat meer kosten. Cafébazen waarschuwen op VTM Nieuws dat drankprijzen zullen stijgen met gemiddeld tien procent. Cafébazen moeten hun prijzen verhogen omdat de brouwers hun prijzen opslaan. Ook de maandenlange verplichte sluiting verplicht de horeca-uitbaters hiertoe.

“Vorig jaar was het bij ons 1,90 euro voor een pintje, misschien gaat dat omhoog naar 2 euro”, zegt Sabine van café Jeruzalem in Zulte aan VTM NIEUWS. De prijsstijgingen zullen wel in onderling overleg gebeuren. “We gaan voor een correcte prijszetting, dat betekent dat we ook correct zijn naar de klant toe”, klinkt het bij cafébaas Tim Joiris.

Geen oplossing voor horecazaken

De verplichte sluiting heeft de reserves van vele horeca-uitbaters enorm doen zakken. Daarnaast zijn er ook forse investeringen gedaan door uitbaters om vanaf 8 mei opnieuw klanten te ontvangen. Deze prijsstijging lost voor horecabazen helaas niet veel op. Daarvoor heeft de sluiting veel te lang geduurd: “Ik denk dat we daar volgend jaar ook nog problemen van zullen hebben. Het gaat echt om een verloren jaar”, vertelt Sabine nog.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

8 gedachten over “Cafébezoek wordt duurder: prijzen stijgen met gemiddeld tien procent”

  1. Ik heb fortuinen uitgegeven op café. Nu geef ik het op. Op korte tijd van 1,90 naar 2,30 eur voor pintje. Altijd een uitlegske en excuuske. En alle snacks en snelle hapjes in het zwart. Geen witte kas. De horeca overdrijft. Ik heb een paar topadresjes ontdekt online en zal daar mijn bier kopen en thuis drinken.

  2. Maar als de horeca alles duurder gaat maken komen er ook minder mensen dus uiteindelijk word het op den duur minder druk en word het te duur voor de mensen dus lijden ze nog meer verlies

  3. Diegenen die denken dat de prijzen in de horeca overdreven zijn , en dat de caféuitbaters woekerwinsten maken , mogen eens een paar maand zelf een zaak uitbaten , en daarna de boekhouding eens bekijken en uitrekenen hoeveel ze per gewerkt uur verdiend hebben .

  4. BTW verlaging van 21 naar 6 % is 15 % duurder voor de klant met daar boven op nog eens een verhoging van 10% wil dit zeggen 25% meer voor uw pintje in het café. Geld deze BTW verlaging ook bij de winkelier voor dezelfde producten?

Plaats een reactie

Delen