Sihame El Kaouakibi (Photonews)

Sihame El Kaouakibi (Photonews)

Binnenland politiek

Faroek Özgünes over El Kaouakibi: “Nog steeds geen antwoorden”

Ruben Notteboom

Faroek Özgünes is zeer kritisch over de zaak van El Kaouakibi. Volgens hem heeft haar advocaat, Johan Vande Lanotte, een grote kans gemist. Afgelopen woensdag publiceerde Vande Lanotte namelijk een rapport, maar volgens Faroek staan daar “niet de antwoorden in die ze hadden kunnen geven.” Hij vindt het een gemiste kans.

“Naar dit moment werd echt uitgekeken”, zegt Özgünes aan VTM NIEUWS. Maar men kwam, zag en kreeg toch geen antwoorden. “Sihame El Kaouakibi heeft nooit inhoudelijk toelichting gegeven op de toch wel zware beschuldigingen van zelfverrijking en het afwenden van subsidiegelden. Ze had nu eindelijk de kans om dat te doen, maar de antwoorden zijn niet gekomen. De drie zwaarste beschuldigingen blijven volledig onbeantwoord.”

De zaak El Kaouakibi heeft nog veel lijken in de kast

Er wordt bijvoorbeeld wel toegegeven dat enkele facturen vervalst zijn, maar El Kaouakibi ontkent tot op heden daar iets mee te maken te hebben. Een onbekende zou dat volgens haar gedaan hebben, maar ze weet naar eigen zeggen absoluut niet wie.

“Vande Lanotte blijft ons antwoorden schuldig,” vindt Faroek

Ook de beruchte keuken blijft een doorn in het oog. Die werd namelijk betaald door de stad Antwerpen, maar het is nog steeds onbekend voor wie die bestemd was: Let’s Go Urban of JJ House. “De zaakvoerder zegt dat die voor JJ House was en dat hij het kan weten, want hij heeft het getekend en zelfs geplaatst. Sihame spreekt dat tegen. Wat zegt Vande Lanotte? Die houdt het bij woord tegen woord,” klinkt het.

Ten slotte haalt Faroek nog de dressing aan, de kleerkast in de privéwoning van Sihame. Die werd ook met subsidiegeld betaald, maar waarom die dan bij Sihame staat, weet hij niet. “Ik heb dat nog niet onderzocht,” beweert Vande Lanotte. Maar Faroek vindt dat maar zuur. “Telkens op de zwaarste beschuldigingen blijft hij het antwoord schuldig,” vindt hij.

Een diepe kloof tussen Vlaams-nationalistische partijen

De zaak El Kaouakibi doet ook veel politiek stof opwaaien. Eerder bracht onze redactie al een uitgebreide analyse. “De zaak El Kaouakibi verdiept de kloof tussen N-VA en Vlaams Belang,” klinkt het. Dat (plus)artikel kunt u hier lezen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

1 gedachte over “Faroek Özgünes over El Kaouakibi: “Nog steeds geen antwoorden””

  1. Je blijft je afvragen welke persoonlijke belangen “den Baard ” erbij heeft om Sihame El Kleptokibi te blijven verdedigen tegen beter weten in. Ofwel is hij masochist geworden en wil hij zichzelf graag eens héél hard verbranden, ofwel valt er één van deze dagen nog eens een lijk uit de kast dat Let’s Go Bankroet aan de sp.a, pardon, Vooruit, linkt, en dan zal het eerder achteruit dan vooruit worden.

Plaats een reactie

Delen