Vaccinatiecentrum aan de Heizel (Brussel)

Uncategorized

In Brussel kies je je eigen vaccin

Wannes Neukermans

Hoewel het niet de bedoeling is om aan ‘vaccinshopping’ te doen, kan dat in Brussel toch. Via de online reservatietool kunnen Brusselaars zelf kiezen in welk vaccinatiecentrum en op welk tijdstip ze hun inenting krijgen. Bij die tijdstippen staat in het systeem steeds de eerste letter van het vaccin dat op dat moment wordt toegediend. Daardoor kan je met wat heen-en weergeklik kiezen welk vaccin je uiteindelijk krijgt.

“Het klopt dat het Doclr-systeem (waarlangs die reservaties lopen, red.) verwijst naar de letters van de types vaccins”, bevestigt Fatima Boudjaoui, woordvoerster van de Brusselse Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC), die de vaccinatiecampagne beheert. “Als men dit weet, kan dat inderdaad de mensen beïnvloeden om een andere afspraak of vaccin te vragen.” 

Vaccinshopping niet de bedoeling

Ook Inge Neven van de Brusselse gezondheidsinspectie reageert: “Wij hebben dat reservatiesysteem niet zo geconfigureerd. De letters van de vaccins zijn er standaard in voorzien”. Dat is opmerkelijk: het was namelijk al maanden duidelijk dat het niet de bedoeling was dat burgers aan ‘vaccinshopping’ zouden doen.

Dirk Ramaekers, voorzitter van de taskforce vaccinatie, beweerde daarentegen in maart dat ‘vaccinshopping’ onmogelijk is en blijft: “We hebben drie vaccins die medisch-wetenschappelijk als goede vaccins worden aanzien.” Daarna doken echter de eerste problemen rond het AstraZeneca-vaccin op. Aanstaande maandag start Brussel met het eigen Bruvax en neemt het afscheid van het federale reservatiesysteem Doclr.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

3 gedachten over “In Brussel kies je je eigen vaccin”

  1. Als burger moet je de keuze hebben. Wie toch wil gevaccineerd worden maar weigert deel te nemen aan een genetisch experiment, moet dit recht hebben. Als we dit recht niet hebben, zitten we in een dictatuur.

  2. Na de coronamaatregelen die de Brusselaars liever niet volgen, en de boetes die ze vervolgens niet krijgen, zijn er nu de vaccins waarmee ze liever niet worden ingespoten. Oplossing: gelukkig is er een regio waar braaf zijn, opdraaien voor andermans gedrag en blij zijn met overschotjes is ingeburgerd.

Plaats een reactie

Delen