(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Italiaanse missionaris aangevallen in Zuid-Soedan

Sonja Dahlmans

Vader Christian Carlassare, een Italiaanse missionaris en bisschop van Rumbek (Zuid-Soedan), is gewond geraakt bij een aanval door twee gewapende mannen. Hij werd begin maart uitgezonden naar Zuid-Soedan.

Carlassare was samen met een non onderweg toen zij belaagd werden. Beiden werden geslagen. De overvallers schoten de bisschop vervolgens vier maal in zijn benen. Volgens bronnen werd de aanval mogelijk gepleegd om Carlassare ervan te weerhouden in de diocese Rumbek als bisschop te werken. Met 43 jaar is hij de jongste Italiaanse bisschop op dit moment. Hij zou in mei officieel als bisschop van Rumbek worden ingewijd nadat er tien jaar niemand was om de openstaande vacature in te vullen.

Carlassare had op 18 april tijdens een preek nog zijn zorgen geuit over het toenemende onderlinge ge weld in zijn diocese. In het gebied vallen hierdoor veel burgerslachtoffers. Op 17 april werden 22 jongeren gedood en raakten 21 van hen gewond bij gevechten tussen rivaliserende jeugdbendes. Het is juist dit geweld dat Carlassare veroordeelde in zijn preek van een dag later.

Rumbek is de hoofdstad van de deelstaat Lakes in Zuid-Soedan en telt ongeveer 25.000 inwoners. Het gebied is moeilijk bereikbaar voor mankrachten van de regering. Pogingen van de regering de sfeer in Rumbeke te kalmeren, liepen op niets uit.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

Plaats een reactie

Delen