(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Kinderartsen en jeugdpsychiaters pleiten voor volledige heropening scholen

Pieter Van Berkel

Een vijftigtal kinderartsen en jeugdpsychiaters pleiten in een open brief voor een volledige heropening van de scholen, met inbegrip van de tweede en derde graad middelbaar. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen.

De leden van de Belgian Pediatric Covid-19 Task Force, die de Risk Assessment Group en Sciensano adviseert, wijzen op toenemende gezondheidsproblemen bij jongeren. De jeugdpsychiatrie kan de tsunami aan hulpvragen niet meer aan. Vele jongeren hebben te kampen met problemen als suïcidepogingen, anorexia, depressie of overmatige blootstelling aan schermen.

Alle scholen moeten voltijds open, vindt de taskforce. Vandaag beginnen de kleuter- en lagere scholen en eerste graad van de middelbare scholen opnieuw met voltijds contactonderwijs, maar niet de tweede en derde graad van het middelbaar. Ook moet in het laatste trimester ingezet worden op essentiële leerstof. Zo zouden bijvoorbeeld de levensbeschouwelijke vakken of turnlessen geschrapt kunnen worden, iets wat ook onderschreven wordt door onderwijsexpert Wouter Duyck.

Weyts: “Scholen zo snel mogelijk volledig open”

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) vindt de brief een opsteker. “Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik de scholen zo snel mogelijk volledig open wil voor alle leerlingen”, klinkt het. “De pediaters zitten mee aan tafel in ons onderwijsoverleg. We delen absoluut de bezorgdheid over de leerlingen die school moeten missen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen