Ghent, Belgium - March 09 : Egbert Lachaert pictured during the first stage of the Tour of Belgium of Georges-Louis Bouchez and Egbert Lachaert. March 09, 2021 in Ghent, Belgium, 9/03/2021 ( Photo by Christophe Licoppe / Photonews

Uncategorized

Lachaert over afschaffing avondklok: “Kans is zeer groot”

Wannes Neukermans

Egbert Lachaert heeft op Twitter beweerd dat de avondklok in de nabije toekomst zou afgeschaft worden. In een andere tweet nuanceert hij zijn uitspraak wel.

Lachaert reageerde op de vraag of het einde van de avondklok vandaag zou worden aangekondigd: “Ja. De kans is zeer groot.” Hij relativeert zijn uitspraak daarna: “Voor alle duidelijkheid: misschien niet onmiddellijk morgen, maar een duidelijke einddatum in nabije toekomst lijkt me zeer duidelijk haalbaar.”

Zo komt er dus binnenkort misschien eindelijk een einde aan deze avondklok, die ons intussen reeds een half jaar verbiedt om ’s nachts op straat te komen. Het overlegcomité zit vandaag samen om de coronamaatregelen te bespreken. De persconferentie van vandaag zal meer duidelijkheid geven.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “Lachaert over afschaffing avondklok: “Kans is zeer groot””

  1. Ja Mr. Lachaert. Maar ook als de avondklok wordt afgeschaft en vervangen door een samenscholingsverbod is er al die tijd een maatregel geweest die niet mag genomen worden volgens de grondwet ( Art.12 De vrijheid van de persoon is gewaarborgd). Een avondklok is een preventieve opsluiting en ik eis vervolging en schadeloosstelling van diegenen die verantwoordelijk zijn.

Plaats een reactie

Delen