Horecaterrassen in Maastricht (Shutterstock)

Horecaterrassen in Maastricht (Shutterstock)

Uncategorized

Nederlandse terrassen na half jaar opnieuw open

Pieter Van Berkel

De Nederlandse terrassen gaan vandaag na ruim zes maanden opnieuw gedeeltelijk open.

Tussen 12.00 uur en 18.00 uur zijn er per buitenterras maximaal vijftig gasten welkom. Voor terrasbezoek moet wel worden gereserveerd. Per tafel zijn zijn per tafel maximaal twee mensen welkom, die ook 1,5 meter afstand moeten bewaren. Uitzonderingen zijn er voor personen uit hetzelfde huishouden, zij hoeven geen afstand te houden en mogen met meer dan twee gasten aan een tafel zitten. Bezoekers mogen alleen voor toilet- en garderobebezoek of om af te rekenen naar binnen. Daar moet dan wel een mondmasker op.

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) noemt de heropening een “heel klein lichtpuntje”. Hoewel de meeste horecaondernemers er blij mee zijn, hebben ze niet allemaal een terras, zegt een woordvoerder.

Bovendien zou het voor veel van hen niet rendabel zijn om voor etenstijd alweer te sluiten. En omdat er ook horecabazen zijn die het onverantwoord vinden om de terrassen te openen terwijl de besmettingscijfers hoog zijn, blijven sommige cafés ook vanaf woensdag nog dicht.

Daarnaast gelden nog een aantal andere versoepelingen vanaf vandaag. De avondklok vervalt. Er mogen twee personen thuis worden ontvangen, in plaats van één. Winkelen kan zonder afspraak. Er is één week per dag les op de campus in het hoger onderwijs. Bij uitvaarten mogen honderd in plaats van vijftig mensen deelnemen. Tot slot gaan theoretische rijexamens ook opnieuw door.

Volgens het openingsplan van de overheid mag de horeca op 26 mei weer open voor mensen die uit eten willen. Of dat op dat moment verantwoord is, beslist de regering naar verwachting op 3 mei.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

1 gedachte over “Nederlandse terrassen na half jaar opnieuw open”

  1. Marino Keulen (Open VLD) was al meteen de eerste om op te roepen ” belgen niet naar Nederland op een terras te aan zitten, als ze dat doen en terug komen moeten ze zich laten testen.”
    Wat met de belgen die afgelopen weken/maanden in Nederland naar de kapper gingen???
    Toevallig Open VLD? Zoals ik altijd zeg : toeval bestaat niet.

Plaats een reactie

Delen