Adviseur islamofobie Britse overheid ontslagen vanwege steun voor boycot film 'The Lady of Heaven'

Imam Qari Asim. Schermafbeelding: YouTube.

Uncategorized

President Macron bezoekt Notre-Dame 2 jaar na de brand

Simon Segers

De Franse president Emmanuel Macron heeft vandaag een bezoek gebracht aan de Notre-Dame in Parijs. Exact twee jaar geleden brak een zware brand uit in de kathedraal. De restauratiewerken zouden eind dit jaar van start gaan.

Op 15 april 2019 brak een zware brand uit in de iconische Notre-Dame. Onder het oog van vele omstaanders stortte de neogotische torenspits van de kathedraal uiteindelijk in. De schade aan eikenhouten dakconstructie was enorm, maar de kerk was gered. Over de oorzaak van de brand is nooit enige duidelijkheid gebracht. De restauratiewerken kenden tot nu toe enige vertraging omwille van de coronacrisis en het instortingsgevaar. Op dit moment is de verwachting dat alle stut- en veiligheidswerken deze zomer zullen voltooid zijn zodat in het najaar eindelijk kan begonnen worden aan de effectieve restauratie.

830 miljoen euro

Macron ging vandaag de werkzaamheden inspecteren. “We zijn allemaal onder de indruk van wat we zien, van het werk dat in twee jaar is bereikt. Bravo en bedankt.”, zei de president tegen een groep arbeiders. Hij bedankte ook de gulle schenkers die meer dan 830 miljoen euro hebben ingezameld voor de heropbouw van de kathedraal. Generaal Jean-Louis Georgelin die de renovatie leidt, benadrukt dat er nog steeds nood is aan donaties om de wederopbouw te kunnen voltooien.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

Plaats een reactie

Delen