Schild & Vrienden

Schild & Vrienden

Binnenland politiek

UGent stelt zich burgerlijke partij in Schild & Vrienden-zaak

Pieter Van Berkel

De UGent heeft zich burgerlijke partij gesteld in de zaak rond Schild & Vrienden en Dries Van Langenhove.

De UGent heeft zich burgerlijke partij gesteld, nadat het Interfederaal Gelijkekansencentrum Unia dat eerder ook deed. De universiteit geeft geen commentaar op de beslissing.

Nadat Schild & Vrienden in opspraak was gekomen had de universiteit ordemaatregelen genomen tegen Dries Van Langenhove. Er werd hem de fysieke toegang tot de universitaire gebouwen ontzegd. “Dat was destijds een noodzakelijke ordemaatregel om de sereniteit van het universiteitsleven te bewaren in een situatie waar sterke polarisatie tot een ernstige verstoring van het normale onderwijs- en studentenleven dreigde te leiden. Door zijn houding/gedrag werkte hij de polarisatie zelf mee in de hand”, klonk het bij UGent.

In een latere fase werden randvoorwaarden gecreëerd om hem de mogelijkheid te bieden aan zijn masterproef te werken, door opzoekingen in de bibliotheek te doen. Uiteindelijk legde Van Langenhove zijn masterproef niet af aan de UGent.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

6 gedachten over “UGent stelt zich burgerlijke partij in Schild & Vrienden-zaak”

  1. Eerst moest men Dewinter uitrangeren via de MSM, nu heeft men een ander slachtoffer gevonden.
    Dries Van Langenhove.
    Indien de gemanipuleerde tv reportage over Schild & Vrienden er niet geweest was had het “gerecht” hier zelfs geen aandacht aan besteed.

  2. maar tegen gewelddadige verstoorders van sprekers heeft de universiteit zich nooit burgerlijke partij gesteld ?
    Indien UG schade ondervonden heeft van de hetze rond Dries V L en Schild en vrienden , zou ze zich beter burgerlijke partij stellen tegen haar eigen rector .

  3. Wat een laffe actie van UGent. Door wie wordt die kwalijke houding aangemoedigd? Een normale universiteit waar naast IQ ook ‘gezond’ verstand aanwezig is zou trots zijn een individu met dergelijke kwaliteiten en daadkracht in hun midden te hebben. Neen hoor, UGent is een universiteit voor seuten en gatlikkers en dat willen zo houden. Verachtelijk.

  4. Beseft de UGent wel dat ze door deze knieval van burgerlijke partijstelling tegenover eigen studenten haar moeilijk verworven autarkie en jurisdictie, het DNA van een besloten gemeenschap van studenten en docenten, meteen laat varen in een politiek geladen proces?

  5. Hoeveel Linksologen zouden zich camoufleren zich als “politicoloog”, “socioloog” of “antropoloog” om hun PoCo-visies te verpakken als “wetenschappelijke studie”(sic) en niet alleen aan én of andere PoCo-Loge univ ?

Plaats een reactie

Delen