Grondwettelijk Hof verwerpt beroep van N-VA tegen federale regeling artsenquota

Minister van Volksgezondheid Vandenbroucke. Photonews

Binnenland politiek

Vlaams Belang dient klacht in tegen “Gents hotel voor illegalen”

Simon Segers

Naar aanleiding van plannen van het Gentse stadsbestuur om illegale daklozen te huisvesten wil Vlaams Belang Gent een klacht indienen.“Stad Gent moet als lokaal bestuur geen asielopvang gaan organiseren alsof het een ‘woke Fedasil’ is. Het gaat zelfs niet om asielopvang, maar om mensen zonder papieren herbergen: illegalenopvang dus”, aldus gemeenteraadslid en fractievoorzitter Johan Deckmyn.

Het paars-groene stadsbestuur van burgemeester Mathias De Clerq (Open VLD) wil Hostel 47 in de Blekerijstraat in Gent opkopen voor 1,2 miljoen euro. Doel is om hier illegale daklozen onderdak te bieden. Uit een telling van oktober blijkt dat Gent 1.873 daklozen telt. Meer dan de helft heeft niet de Belgische nationaliteit, daarvan verblijft ruim 57% illegaal in het land. Hostel 47 zou 20 opvangplaatsen bieden, maar deze zouden volledig worden voorbehouden voor daklozen met een buitenlandse nationaliteit. Het voorstel wordt eind april gestemd op de gemeenteraad.

Discriminatie

Volgens het Vlaams Belang gaat het hier om een onwettige beslissing die ingaat tegen zowel de asiel- en immigratiewetgeving als tegen de discriminatiewetgeving. De partij wijst in eerste instantie op het stevige prijskaartje en wil weten welke offertes of mogelijkheden er onderzocht zijn “voor dit waanzinnige en illegale project: 1,2 miljoen voor 20 plaatsen”, aldus Deckmyn. “Dat is maar liefst 60.000 euro per opvangplaats! Ik kan niet geloven dat dit de goedkoopste optie was, maar wat nog ongelofelijker is, is dat dit aspect niet eens het meest wraakroepende is aan heel de zaak.”

Artikel 77§1 van de Belgische asiel- en immigratiewetgeving stelt immers het faciliteren van irreguliere migranten strafbaar. “Voor dergelijke feiten kunnen zelfs boetes van 1.700 tot 6.000 euro opgelegd worden, plus een gevangenisstraf van acht dagen tot één jaar”, vervolgt de fractievoorzitter van het Vlaams Belang. “Wat Stad Gent plant is dus niet louter ongehoord en bijzonder duur, maar ook nog eens illegaal. En waarom ook een daklozenopvang enkel en alleen voor illegalen organiseren? Ik zit al tientallen jaren in de Gentse gemeenteraad en heb al heel wat gekkigheid gezien, maar dit slaat werkelijk alles.” Deckmyn plant volgende week de klacht in te dienen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

30 gedachten over “Vlaams Belang dient klacht in tegen “Gents hotel voor illegalen””

  1. Ook een blauwe burgemeester moet voor zijn inwoners zorgzaam zijn. Dat geldt niet voor illegale indringers op ons grondgebied. Logisch is dat deze ongewensten geïnterneerd worden en binnen de 48 uur uitgezet worden.
    Deze mensen verkrachtten onze rijksgrens en kwamen niet uit de lucht vallen ! Aangewezen is uit te drijven van waar ze kwamen. If feite bestaan ze in on land niet, ze kunnen dan ook niet “opgevangen” worden. Een internering is aangewezen, meer niet !. “Echte” vluchtelingen komen uit buurlanden en hebben tijdelijk recht op bescherming, een onderscheid tussen beide is ook een Bestuur toegewezen. Buiten de vrijwillige Belgische daklozen (zijn er ook !) hebben “onze” mensen de steun nodig !
    Deze mening is “cru” doch lijkt mij logisch !

  2. De Gentse burgemeester en zijn kliek mogen dus een luxeverblijf voorzien voor mensen die illegaal op ons grondgebied verblijven en de daklozen van eigen bodem moeten dus maar verder op straat blijven slapen. Pure discriminatie en puur racistisch gedrag t.o.v. de eigen bevolking. Erg duur en Gent gaat zodoende nog meer illegalen aantrekken.
    Een werkgever die alleen maar autochtonen in dienst neemt wordt afgedreigd en gestraft, idem dito bij het verhuren van een gebouw of bij het in dienst nemen van poetshulp, maar het wollige paarsgroene gemeentebestuur zou wel mogen een hotel aankopen om alleen illegalen in onder te brengen. Een messteek in de rug van de eigen mensen en hoogst strafbaar. Typisch voor dergelijke besturen royaal overheidsgeld gebruiken voor het financieren van allerlei woke fantasietjes. Het Vl. Bel. heeft gelijk tegen dergelijke strafbare praktijken klacht in te dienen.

  3. Waarom moeten eigen Belgische burgers in de koude blijven staan en worden praktisch niet geholpen ?
    Waarom krijgen niet Belgen steeds op alle gebied voorrang op alles ?
    Waarom steeds mensen die nooit een centje in de schatkist laten komen hebben en alleen maar vragen en krijgen van de ChristenUnie mannen zonder centen maar die centen aan ons vragen via belastingen , boetes enz
    Waarom niet zorgen eerst voor eigen mensen ?
    Veel van onze eigen burgers kunnen zelf hun stroom verwarming en water niet meer betalen
    Waarom worden WIJ steeds op zij geschoven
    WAAROM????

  4. Het helpen van mensen in NOOD is een nobele daad.
    Ik heb helaas niet de indruk dat het hier om mensen in nood gaat maar dat de stad onder druk van extreem links deze gekke dure woke koers volgt. De wetten moeten ook gelden voor extreem links.

  5. Het is niet te vatten dat onze mooie Stad vergaat door het slechtste Stadsbestuur ooit. De schuldenberg wordt groter en groter en men laat Watteeuw maar begaan. De Gentenaar wordt uit de stad verdreven, alsook de kleine zelfstandigen. Daarbij worden de mensen geplunderd door boetes uit te delen op een sluwe manier. Schandaliger kan niet. Wat betreft Mathias ….. Je zal herinnerd worden op de meest afschuwelijke manier en dat te wijten door op je kop te laten zitten van een waanzinnige …….. shame on you

  6. Ik heb altijd gedacht dat Geel, de plaats bij uitstek is in België, waar men in gemoedelijke sfeer omgaat met mensen met beperkingen. De mensen, die men daar liefdevol opvangt hebben het wel niet voor het zeggen, zoals dat in Gent blijkbaar wel het geval is…Hoe kan men zo ongestraft racistisch uit de hoek komen en daarbij bovendien bewust de wet te overtreden???

  7. Zouden ze ver…. niet beter eerst aan onze mensen denken. Neen steek nog maar wat meer geld in die illegalen. Onze ouderlingen kunnen amper een verzorgingstehuis betalen van hun pensioen, want daar moeten de kinderen of kleinkinderen voor op draaien. Ik kan hier nog uren over doorgaan maar die van mensenrechten zullen er wel voor zorgen dat het toch wel via achterpoorten in orde komt. Daar is België specialist in.€€€€€€€ Wij zullen dat wel met onze belastingen bijbetalen.

  8. Vlaanderen (en Europa) worden momenteel bezet door een vreemde mogendheid. Erdolf moet maar met de vinger knippen en zijn electoraat van Islamfascistische Turken komt in opstand, Mocromaffia mag ongestraft fortuinen verzamelen, Black Life Matters criminelen mogen paramilitaire organisaties trainen en pogroms uitvoeren op onze steden, “jongeren” mogen ongesluierde vrouwen bepotelen, onze economie wordt kapot gemaakt door massale immigratie van niet-werkwilligen, moslims bedreigen ons constant met terroristische aanslagen, … wij proberen ons hiertegen te verzetten maar worden monddood gemaakt door poco woke collaborateurs. Ik kan niet wachten tot ze verantwoordelijk zullen worden gesteld voor hun medeplichtigheid aan deze omvolking. De Vlamingen zijn het enige volk ter wereld die moeten betalen voor hun eigen genocide.

  9. Het is al langer een feit dat de groen groen en lichtblauwe coalitie lak heeft aan wat de Gentenaar, denkt of voelt.
    De Gentse dakloze mag doodvriezen als de vreemdelingen die illegaal zijn maar een luxe verblijf krijgen. Dit crimineel en tegen de wet en moet via de rechtbank bestraft worden. In tegenstelling met de mensen in het stadhuis zijn wij wel democraten.

  10. En dan maar klagen als er problemen komen!
    En dan maar klagen dat ons eigen volk niet kan beschermd worden omdat ze te weinig politiemensen hebben! Dat is een slag opnieuw in Het gezicht van de werkende bevolking die opnieuw bestolen wordt door zijn belastingsgeld die daarvoor gebruikt wordt !

  11. Met dat geld zouden ze beter sukkelaars van Gent zelf helpen ipv hun eigen bevolking in de kou te laten staan en iligalen te helpen om op een goed plaatje te kunnen staan in Brussel, sukkelaars zijn het en vergeet niet dit gebeurt allemaal met geld van eigen bevolking die niet mee mogen beslissen!!!!!!!!!!

Plaats een reactie

Delen