Ben Weyts (N-VA). Foto Photonews. © Bert Van Den Broucke/Photo News - 10918350-013

Ben Weyts (N-VA). Foto Photonews. © Bert Van Den Broucke/Photo News - 10918350-013

Uncategorized

“We geven scholen de vrijheid om zelf de beste keuzes te maken voor hun leerlingen”

Wijnand Meeus

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) zegt dat hij de keuzes voor het welzijn van de leerlingen aan de scholen zelf zal overlaten. Wel vroeg hij aan een werkgroep met pedagogen, psychologen en vertegenwoordigers van de Vlaamse Scholierenkoepel (VSK) en de onderwijsverstrekkers om scholen enkele ‘handvaten’ te geven waarmee ze de rest van dit schooljaar kunnen vastpakken.

Zo krijgen de scholen de raad om de rest van het schooljaar extra aandacht te besteden aan Nederlands en wiskunde. Daarnaast oordeelkundig om te springen met vakantieopdrachten en herexamens en om tijd vrij te maken voor een vijftigdagenviering of een proclamatie. Het gaat echter niet om verplichtingen maakt Weyts duidelijk. “De situatie is in elke school anders”, zegt Weyts. “We geven scholen dus de vrijheid om zelf de beste keuzes te maken voor hun leerlingen. Scholen zijn hier ook al mee bezig. Zij doen er al een jaar alles aan om hun leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden.”

Doorheen de adviezen wordt vooral de aandacht gelegd op het mentaal welzijn van de leerlingen. Zo wordt er bijvoorbeeld ook gevraagd de leerlingen te identificeren die extra ondersteuning nodig hebben. Deze dan gerichte ondersteuning op school of zelfs externe begeleiding te geven. VSK ontwikkelde ook een kant-en-klare en kwaliteitsvolle bevraging voor scholen over de ervaringen en verwachtingen van het afstandsonderwijs. De vragenlijst kan aangepast worden aan de context van de school.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen