(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Zes bekeerde christenen in Somaliland aangeklaagd

Sonja Dahlmans

De procureur-generaal in Somaliland heeft zes bekeerd christenen aangeklaagd. Hij heeft de de staat gevraagd een procesdatum vast te stellen. In januari en februari van dit jaar werden zij in Hargeisa, de hoofdstad van Somaliland, gearresteerd. De aanklacht luidt dat zij een overtreding tegen de staat zouden hebben begaan. Onder de gearresteerden is een jong echtpaar en hun baby.

De christenen worden ervan verdacht het christendom te hebben gepredikt, iets wat verboden is in Somaliland. Het propageren van elke andere religie dan de islam is er verboden. Drie van hen worden er ook van beschuldigd van afvalligheid van de islam. Volgens de grondwet in het land hebben mensen vrijheid van religie, maar moslims mogen zich niet bekeren tot een ander geloof. In totaal zouden er op het moment elf christenen in voorarrest zitten. De advocaat van de christenen zegt dat zij het goed maken en in goede gezondheid zijn. Hij heeft hen echter na een eerste bezoek niet meer mogen zien.

Ook in 2020 werden er christenen met een islamitische achtergrond gearresteerd omdat zij zich bekeerd hadden en ervan verdacht werden het Evangelie te hebben verkondigd. Zij werden onverwacht vrijgelaten en het land uitgezet nadat een aantal Europese landen de zaak aanhangig hadden gemaakt bij de minister van Religieuze zaken.

Volgens een politiecommandant is het blasfemie om een andere religie dan de islam te verkondigen. Hij dreigde dat elke christen die dit toch probeert de juridische consequenties daarvan zal voelen. De islam is de grootste religie in Somaliland. Veel christenen zouden na deze arrestaties het land zijn ontvlucht uit angst voor hun eigen veiligheid. Heet land verklaarde zichzelf onafhankelijk van Somalië in 1991.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

3 gedachten over “Zes bekeerde christenen in Somaliland aangeklaagd”

  1. Monotheisme is al eeuwenlang een bron van haat en geweld en dient enkel om de grote massa’s slaafs te houden. de drie monotheistische religies hadden al lang verbannen moeten worden door gezond verstand en wetenschap.

  2. Wat u ook denkt van de uitvoerders van deze drie wereldreligies en los van hoe u dan zelf denkt zonder enige levensbeschouwing in het leven te kunnen staan wil Ik u adviseren u eerst eens te verdiepen in wat u beweerd aangezien u blijkbaar niet op de hoogte bent dat er een zeer groot basaal verschil bestaat in deze religies. “Heb je naaste lief (Joods), nee, heb je vijanden lief (Christelijk),” is toch echt iets anders dan “Doodt de ongelovige waar je ze kunt vinden en neem hen gevangen (islamitisch).”

Plaats een reactie

Delen