25 jaar en geen levenslang voor moord op Sofie Muylle: "De straf die wij opleggen geeft u nog uitzicht op een tweede kans"

Alexandru Caliniuc is veroordeeld tot 25 jaar opsluiting wegens de moord op en verkrachting van Sofie Muylle. Foto: Gianni Barbieux / Photo News

Exclusief voor abonnees

25 jaar en geen levenslang voor moord op Sofie Muylle: “De straf die wij opleggen geeft u nog uitzicht op een tweede kans”

Kristof Luypaert

De Roemeen Alexandru Caliniuc (27) is dinsdag door het West-Vlaamse assisenhof veroordeeld tot 25 jaar opsluiting voor de moord op Sofie Muylle (27). Caliniuc verkrachtte de 27-jarige Sofie Muylle en liet haar in januari 2017 achter op het strand van Knokke waar de jonge vrouw stierf aan onderkoeling. Het OM had levenslange opsluiting en 15 ... Verder lezen


Log hieronder in om dit bericht volledig te lezen. Ben je al ingelogd, kijk dan op je account of je nog een actief abonnement hebt.

Nog geen lid van PAL of 't Pallieterke? Steun het vrije woord door je eenvoudig en snel te abonneren en krijg meteen toegang tot vele duizenden exclusieve artikelen!

Onze abonnementen

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Delen