CD&V-voorzitter Joachim Coens. Foto Photonews

CD&V-voorzitter Joachim Coens. Foto Photonews

Uncategorized

CD&V-voorzitter Coens niet opgezet met communicatie Jambon over tuinfeesten

Pieter Van Berkel

CD&V-voorzitter Joachim Coens ergert zich aan de communicatie van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA), die dinsdag aankondigde dat tuinfeesten vanaf 9 juni toch mogelijk zijn zonder professionele cateraars. Dat zegt Coens in De Ochtend op Radio 1.

“We gaan vanaf 9 juni, de eerstvolgende datum dat er verder versoepeld kan worden, tuinfeesten tot 50 mensen toelaten”, zei Jambon in De Cooke & Verhulst Show op Play4. “Cateraar of geen cateraar, het doet er niet toe. Het horecaprotocol dat vandaag ook op de terrassen van toepassing is, zal dat ook op tuinevenementen zijn.”

Coens is niet opgezet met het feit dat de versoepeling werd aangekondigd in een praatprogramma. Hij vindt de communicatie “verwarrend”. “Blijkbaar is het belangrijk wie wat kan aankondigen, maar mensen moeten duidelijk weten wat er kan en niet kan. Daar moet een zekere logica in zitten”, zegt Coens in De Ochtend. “Ik blijf pleiten om rustig rond de tafel te zitten en eenduidig te communiceren.”

Volgens de CD&V-voorzitter blijven bepaalde dingen onduidelijk. “Er wordt gezegd dat de horecaregels gelden. Maar de horeca sluit om 22 uur. Geldt dat dan ook voor het tuinfeest”, vraagt Coens.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

7 gedachten over “CD&V-voorzitter Coens niet opgezet met communicatie Jambon over tuinfeesten”

  1. ,JJ heeft ze allemaal drie paden in hun korf gezet,eerst het blauwe kieken decroo,die op de 7de dag vlug moest tussenkomen,dan mateken en nu onze tsjeef,wat moet er toch gekibbeld worden bij de vivaldisten

  2. Voor één keer heeft die tsjeef gelijk. Jambon is er al een hele tijd een potje van aan het maken. Zo een zwakke figuur heb ik zelden gezien op zo’n hoge post. Het enige waar hij zich wat mans toonde, was zijn sneer naar de PVDA. En dan nog. Dat hij nu eens eindelijk zijn leeuwentanden toont door Somers uit zijn ploeg te gooien, en El Kakapipi uit het parlement.

  3. Kleine kinderen onder mekaar. Een ding is duidelijk. 80% van de mensen zullen de regels van de horeca op tuinfeesten niet volgen. Maar er zullen veel minder doden vallen als gevolg van gedrag van mensen op tuinfeesten, dan er doden gevallen zijn in rusthuizen als gevolg van het non-beleid van een CD&V minister in de Vlaamse regering.

  4. Coens kan het niet hé, politieker spelen. Jambon heeft dit kenbaar gemaakt met toestemming van o.a. de vicepremier van de CVP. Coens loopt weeral achter de feiten aan.

  5. Was het niet deze mijnheer Coens die betrapt werd tijdens een diner in een restaurant van een hotel toen het nochtans voor iedereen wél klaar en duidelijk was dat dat niet mocht?

Plaats een reactie

Delen