(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Eerste vier maanden van 2021 al 1.470 christenen vermoord in Nigeria

Sonja Dahlmans

Volgens een rapport van Intersociety Rule of Law zijn er in de eerste vier maanden van dit jaar in Nigeria reeds 1.470 christenen vermoord. Meer dan 2.200 werden er ontvoerd.

De 1.470 moorden zijn het hoogste aantal ooit sinds dit vanaf 2014 werd bijgehouden. In 2020 werden volgens het rapport tussen de 2.401 en 3.530 christenen vermoord. Het enorme aantal brute moorden komt met name van jihadisten van verschillende extremistische groeperingen. Het hoogste aantal moorden op christenen werd gepleegd in de staat Kaduna; daar werden tot nu toe 300 christenen gedood.

Van de slachtoffers van de ontvoeringen werd ongeveer 10 procent gedood door hun gijzelnemers. Jonge vrouwen werden volgens het rapport zo bruut verkracht tot de dood erop volgde, of eerst verkracht en daarna vermoord. In de staat Katsina, een van de noordelijke staten van Nigeria die gedomineerd worden door moslims, werden veel minderjarige meisjes gedwongen te huwen met een moslim en onder druk bekeerd tot de islam.

In het rapport wordt ook vermeld dat de Nigeriaanse regering er alles aan doet om deze gruwelijke feiten te verhullen. Dit doen zij onder andere door deze te registreren of labelen als aanvaringen tussen ‘herders en boeren’ of door zogenaamde ‘bandieten’. De onderzoekers van het rapport stellen echter dat in de meeste gevallen om jihadisme gaat, of om Fulani- en Hausa-moslimgroepen die oververtegenwoordigd zijn in deze statistieken. Een voorbeeld is hoe de Fulani in de staat Igbo moorden, verkrachtingen, verminking en ontvoeringen hebben begaan die werden verborgen door de overheid.

Het rapport maakt niet alleen gebruik van uitgebreide statistieken, maar ook van veel ooggetuigen verslagen en verslagen van overlevers van de gruwelijkheden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

4 gedachten over “Eerste vier maanden van 2021 al 1.470 christenen vermoord in Nigeria”

  1. Tijd dat onze voetballers knielen voor “BLM” en dit in het juiste perspectief plaatsen bij onderwerping door de islam. Ze kunnen dit duidelijk maken tijdens het wereldkampioenschap in Qatar. Ben eens benieuwd wie gaat knielen.

  2. De koloniale periode was veel menselijker, educatiever, vrijer, veiliger. Sinds de zwarte mensen het land “ besturen” is Nigeria alleen negatief in het nieuws als een gewelddadig apenland een discriminerende bananenrepubliek, een rechteloze schurkenstaat.

Plaats een reactie

Delen