Politie op 'La Boum 2'. Foto Photonews

Politie op 'La Boum 2'. Foto Photonews

Uncategorized

Organisatoren La Boum Test geven op

Wijnand Meeus

L’abîme, het collectief dat begin mei in het Ter Kamerenbos zonder toelating het evenement ‘La Boum 2’ organiseerde, zegt opvolger ‘La Boum Test’ niet meer te willen organiseren. Dat lieten ze gisteren weten na vele haatberichten. “We geven op… we gooien de handdoek in de ring ten aanzien van zo veel onbegrip en haat na alles wat we voor de zaak hebben opgeofferd”, klinkt het op de Facebookpagina.

L’abîme was de organisatie achter de twee evenementen in het Ter Kamerenbos in Brussel waar de politie met de harde hand ingreep. Op de sociale media gaan er zo veel filmpjes rond van mensen die worden bespoten met een waterkanon tot een vrouw die door een chargerend paard omver wordt gereden. De evenementen werden georganiseerd als protest tegen de geldende coronamaatregelen.

De organisatie diende voor de evenementen telkens een aanvraag in voor toelating. Maar deze werd tweemaal geweigerd door Stad Brussel en de Brusselse politie. “Het evenement voldoet niet aan de voorwaarden”, klonk het daar. Een derde ‘La Boum’ komt er nu dus officieel niet meer. Het blijft nu afwachten of er ondanks deze boodschap van het collectief vandaag toch nog een massa volk komt opdagen in het Ter Kamerenbos. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

2 gedachten over “Organisatoren La Boum Test geven op”

  1. Ik heb mooie voorbeelden vanuit nederland van 2018/2019 van de griep en zware verkoudheid bij ouderen en jonge kinderen en waaruit blijkt dat er toen ook de zorg ( overbelast ) in de ziekenhuizen afgeschaald zoals nu en hier was het niet anders. Al die voorbeelden komen uit de media….
    Maarja jullie laten zich liever bang maken en jullie vrijheid afgeven zonder weerstand. En dan komt de regering met zogenaamde vrijheid om terug op een terrasje te mogen gaan en wat doen jullie. ……..met toeters en bellen op terras gaan en roepen jullie…….straks is het CENSUUR dan hebben ze 🐑🐑🐑……

Plaats een reactie

Delen