Premier Alexander De Croo (Open Vld)

Premier Alexander De Croo (Open Vld)

Uncategorized

Regering bereikt loonakkoord

Wijnand Meeus

De federale regering heeft vannacht een akkoord bereikt over de verhoging van de lonen. Zo komt er ruimte voor een premie bij goed presterende bedrijven en via een lastenverlagingen gefinancierde verhoging van de minimumlonen. Het is momenteel nog niet duidelijk aan welke criteria een bedrijf moet voldoen om ‘goed presterend’ te zijn.

Werknemers kunnen een premie tot 500 euro netto krijgen in de ondernemingen die sterke economische resultaten hebben geboekt tijdens de coronacrisis. Binnenin de ondernemingen kunnen de vakbonden verder onderhandelen over de grootte van de premie. Er wordt benadrukt dat de premie bovenop de 0,4 procent loonsverhoging, die de loonwet bovenop de inflatie toelaat, zal komen.

De federale regering is van oordeel dat er ook een verhoging van het minimumloon moet komen. Die verhoging zal in fasen gebeuren. De vakbonden en de werkgeversorganisaties moeten nu verder onderhandelen over die minimumlonen, maar de regering belooft wel om die inspanning te ondersteunen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen