Illustratief. Foto Shutterstock.

Illustratief. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Zes 14-jarigen steken loods in brand

Wijnand Meeus

Zaterdag rond 17 uur brak in de Spekmolenstraat in Herentals een brand uit in een verlaten loods. Ernstige schade kon worden voorkomen door de snelle respons van de hulpdiensten. De brand ontstond nadat zes jongens een vuurtje maakten in de loods waar ze geen controle meer over hadden. De jongens verwittigden zelf de brandweer en gaven zich vandaag ook aan bij de politie.

Nadat de brand was uitgebroken zagen enkele buurtbewoners een groepje jongens weglopen, het was toen nog niet duidelijk of deze iets met het incident te maken hadden. Vandaag gaven de jongens zichzelf aan op het commissariaat. “Ze bekenden dat de brand een uit de hand gelopen kwajongensstreek was. Ze hadden een kampvuurtje gemaakt op een tafel dat plots uit de hand is gelopen”, zegt korpschef Dirk Van Peer van de politie Neteland. “Toen ze de ernst van hun daden inzagen, verwittigden ze zelf de brandweer en zetten ze het op een lopen. Omdat de jongeren niet gekend waren bij de politie, berouw toonden en de feiten zelf hebben aangegeven, mochten ze van het parket na verhoor beschikken.”

Door een snelle interventie van de brandweer kon voorkomen worden dat het vuur oversloeg naar aanpalende gebouwen. Wel was er veel rookontwikkeling. De dikke, zwarte rookpluim was van ver te zien. Omdat de verlaten loods in een woonwijk staat, werden buurtbewoners aangemaand ramen en deuren gesloten te houden. Het gebouw behoort momenteel toe aan een projectontwikkelaar. Het is nog niet duidelijk hoe de schade aan zijn eigendom vergoed zal worden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen