Vlaams Belang-fractievoorzitter Chris Janssens

Uncategorized

Chris Janssens: “Nooit wordt een linkse mening bestempeld als polariserend, hoe extreem ook”

Wannes Neukermans

Vandaag wordt in het Vlaams Parlement een actieplan besproken tegen gewelddadige radicalisering, extremisme, terrorisme en polarisatie. Dat plan van minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) en minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA) baart het Vlaams Belang zorgen. Fractievoorzitter Chris Janssens baart zich zorgen over het actieplan. Hij vreest namelijk dat de regering ook legitieme en democratische standpunten over immigratie en islamisering zal gaan bestrijden.

De Vlaamse regering stelde in 2015 een eerste actieplan op “ter preventie van radicaliseringsprocessen die kunnen leiden tot extremisme en terrorisme”. Dat gebeurde na de vaststelling dat honderden hier levende moslimjongeren de rangen vervoegden van Islamitische Staat, en het toen dreigende terreurgevaar.

Zes jaar later komt er een nieuw actieplan. Volgens Vlaams Belang verlegde men en maakt de Vlaamse regering nu vooral prioriteit van de strijd tegen off-en online polarisatie. Dat vindt Janssens een gevaarlijk precedent: “De Vlaamse regering wil nu niet meer alleen ingrijpen wanneer mensen geweld prediken of overgaan tot geweld, maar ook wanneer meningen ‘polariserend’ zijn. Dit plan dreigt de basis te leggen voor een met belastinggeld gevoerde strijd tegen de vrije meningsuiting.”

Zelfs memes moeten eraan geloven

Chris Janssens, die Bart Somers gisteren nog hypocriet noemde omwille van de niet-intrekking van een Diyanet-moskee, vindt het overduidelijk dat de minister met zijn actieplan vooral anti-immigratie en anti-islamiseringstandpunten viseert. “Want wanneer Somers het heeft over polarisering, spreekt hij die term steeds in één adem uit met ‘populisme’ of ‘nationalisme’. Nooit wordt een linkse mening bestempeld als polariserend, hoe extreem of beledigend die ook is.”

Ook opvallend is dat het actieplan zelfs “memes” – satirisch/humoristische prenten op het internet – wil viseren. “Een regering die humor wil bestrijden, is echt niet goed bezig.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

4 gedachten over “Chris Janssens: “Nooit wordt een linkse mening bestempeld als polariserend, hoe extreem ook””

  1. Als Bart Somers zelf gaat bepalen wat “polarisering” is dan zal iedereen die anti-immigratie en anti-islamisering is, volledig monddood gemaakt worden.
    Er zijn nu al gevangenisstraffen uitgesproken voor mensen die gewoon hun standpunt kenbaar maakten met een spandoek, de linkse repressie zal nog verder oprukken.
    Zonder geweld te gebruiken zullen wij onze vrijheid van meningsuiting blijven verdedigen wat Somers er ook van moge denken.
    Wij delen in deze volledig het standpunt van het Vlaams Belang.

  2. samen moeten we strijden tegen somers en de islamisering,.Dedonder strijdt wel tegen “la flamandisation dans l’armée” en dat is toegelaten,wel wij zullen verder blijven strijden tegen de islamisering,NVA samen met het VB

  3. Als dit er zou doorkomen zal “le Gouvernement de Juges” voortaan beslissen wat kan en niet en zal het PoCo-Loge Repressiepapparaat de plak zwaaien ZONDER democratisch verkozen te zijn.

Plaats een reactie

Delen