El Kaouakibi en partner persoonlijk aansprakelijk gesteld voor faillissement Point Urbain: curator claimt één miljoen euro

Ex- Open Vld Vlaams Parlementslid tijdens een persconferentie. Foto: PhotoNews.

Binnenland politiek

El Kaouakibi en partner persoonlijk aansprakelijk voor faillissement Point Urbain: curator claimt één miljoen euro

Kristof Luypaert

Curator Philippe Termote die het faillissement van Point Urbain afhandelt stelt Sihame El Kaouakibi en haar vriendin Erika Nguyen persoonlijk verantwoordelijk en claimt één miljoen euro van het koppel. Dat maakte VTM Nieuws woensdagavond bekend.

De curator is van oordeel dat zowel Sihame El Kaouakibi als Erika Xuan Nguyen persoonlijk aansprakelijk zijn voor de schuldenberg van de vennootschap waarmee ze JJ House uitbaatten. El Kaouakibi en haar partner Erika Nguyen zouden, steeds volgens Termote, persoonlijke fouten hebben gemaakt als zaakvoerders van Point Urbain. Termote komt tot dat besluit in een conclusie die hij maandag bij de Antwerpse ondernemingsrechtbank heeft ingediend.

Het is de eerste keer dat El Kaouakibi en haar partner persoonlijk aansprakelijk gesteld zijn. Normaal gezien is het zo dat bij een faillissement bestuurders van een vennootschap niet persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor de schulden van de vennootschap.

Dat kan juridisch alleen als er ernstige en zware fouten gebeurd zijn door de bestuurders. Dat is dan ook de argumentatie van Vermote. Als de rechtbank de eis van de curator inwilligt, dan zullen het Vlaams Parlementslid en haar partner hun persoonlijk vermogen moeten aanspreken om een miljoen euro terug te betalen.

https://redactie.palnws.be/2021/04/ook-wannawork-van-el-kaouakibi-stevent-af-op-faillissement-moet-el-kaouakibi-half-miljoen-schulden-ophoesten/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

8 gedachten over “El Kaouakibi en partner persoonlijk aansprakelijk voor faillissement Point Urbain: curator claimt één miljoen euro”

  1. Hopelijk volgen de andere curators van de opgeluchte bedrijven hetzelfde voorbeeld.
    Al zal ondertussen wel een groot deel van haar fortuin doorgesluisd zijn, en eigendommen groot en klein uit de hand verkocht!

  2. Daar is ongetwijfeld nog plaats in de PoCo-doofpot vermits ze nog altijd niet gearresteerd is en met “ziek” zijn toch een riante parlementaire wedde blijft opstrijken. Zou een autochtone oplichter daar ook mee weg geraken ?

  3. Waarom is haar parlementaire onschendbaarheid nog niet opgeheven? Ondertussen 6500 euro maandelijks opstrijken tot 2024 waarschijnlijk, om dan, wegens niet herkozen, weg te wandelen met een ontslagvergoeding van vele tienduizenden euro’s. Walgelijk.

  4. omdat ==> …2. Parlementaire onschendbaarheid geldt alleen tijdens de parlementaire zittingen. en geldt alleen voor strafzaken, niet voor burgerlijke zaken of tuchtzaken. Als er tegen een parlementslid een strafprocedure gericht is, dan gelden de speciale voorwaarden.

  5. Erik dat is ene pot nat, ik heb veel voorbeelden waar de rechter wel doortastend optrad en zelfs de woning van de gefailleerde liet verkopen, zelfs als er maar een beperkt tekort was in de faling. De rechter kan tevens bewarend beslag leggen…. Aan Kaouakibi hebben ze zoveel tijd gegeven om orde op zaken te stellen, dat is om van te kotsen ! Maar ik denk ook dat ze veel politiekers in verlegenheid kan brengen. Wat een stelletje blinde bedrijfsleiders die geld hebben gegeven en nu alles kwijt zijn. Ik denk dat Kaouakibi al lang met de noorderzon verdwenen is. Bij mijn klanten stond er nooit het woordje “ALS” in.

Plaats een reactie

Delen