(Photonews)

(Photonews)

Uncategorized

Facebook dreigt pagina Van Grieken te verwijderen na rouwbericht aan nabestaanden Conings

Pieter Van Berkel

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken ontving een waarschuwing van Facebook, nadat hij een rouwbericht plaatste gericht aan de partner, familie, kinderen en vrienden van Jürgen Conings.

In de waarschuwing dreigt Facebook ermee de “publicatie van de pagina” van Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken, die meer dan een half miljoen volgers telt, ongedaan te maken. De sociale mediareus maakt gewag van “herhaaldelijke schendingen van de richtlijnen voor de community”.

Concrete aanleiding voor de waarschuwing is een rouwbericht, geadresseerd aan de partner, familie, kinderen en vrienden van Jürgen Conings. “Veel sterkte aan zijn partner, kinderen, familie en vrienden”, schreef Van Grieken.

“Willekeurige censuur”

“Wanneer het betuigen van je medeleven aan de familie van een overledene ook al als haatspraak wordt gecatalogeerd, is er duidelijk heel wat mis met de willekeurige censuur door multimediagiganten zoals Facebook”, reageert Van Grieken. “Er moet dan ook dringend via nationale wetgeving paal en perk worden gesteld aan het monddood maken van rechtse en nationalistische politici.”

Het Vlaams Belang verwijst naar een eerder wetsvoorstel dat door de partij werd ingediend om censuur op sociale media te bekampen. “Enkel wat illegaal is volgens onze wetten mag worden verwijderd op sociale media, niet zomaar datgene wat die bedrijven niet aanstaat”, aldus Van Grieken. “Want wanneer je ook al van Facebook kan worden verwijderd omdat je je medeleven met iemand betuigt, dan heeft dat niets meer te maken met ‘haatspraak’ of ‘bescherming van de democratie’, maar alles met pure dictatoriale willekeur.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

34 gedachten over “Facebook dreigt pagina Van Grieken te verwijderen na rouwbericht aan nabestaanden Conings”

  1. ““Enkel wat illegaal is volgens onze wetten mag worden verwijderd op sociale media, niet zomaar datgene wat die bedrijven niet aanstaat” Dat mag nu net wél Van Grieken. Een bedrijf is namelijk geen overheid. Maar ….ik lees nergens de tekst van FB die zegt dat het specifiek omwille van de rouwbrief is? Zou het kunnen dat er weer wat info wordt ‘vergeten’?

  2. “De sociale mediareus maakt gewag van “herhaaldelijke schendingen van de richtlijnen voor de community”. Zoals ik al dacht werd het belangrijkste weggelaten : “gevaarlijke personen of organisaties” Selectief geheugenverlies denk ik …(voor alle duidelijkheid : ik vind het ook niet belachelijk van FB maar ze bepalen zélf hun regels en er moet maar 1 idioot zijn die een bericht meldt. Maar nogmaals , dat WEET je ondertussen dus kom niet bleiten)

  3. Geen Facebook meer voor mij, geen voetbal meer voor mij. Deze instrumenten worden zwaar MISBRUIKT door de kleine Politiek correcte Elite. Sociale media zijn op de knieën gekregen door WOKE Amerika en zijn enkel nog maar het nieuwe brainwash instrument omdat kranten en radio voorbijgestreefd zijn…

  4. Beste Eric,
    U mag best kritisch zijn, maar Tom Van Grieken is een correcte man en politicus.
    Geen populist, hij doet niet aan misleiding.
    Een beetje een open geest zou in deze welkom zijn. 😉

  5. Idd, wanneer het in het WOKE kraam past is het toegelaten. Als het over de autochtone bevolking gaat is het verboden. Nu blijkt dat Jürgen geen misdaden begaan heeft, kan hij onmogelijk gebrandmerkt worden als terrorist, toch?

  6. Ik vind het wel grappig dat mensen stellen dat privébedrijven mogen doen en laten wat ze willen omdat ze een prive bedrijf zijn met eigen regels… FOUT elk bedrijf heeft zich aan alle wetten te houden van het land waarin het zijn activiteiten verricht, ook namelijk de grondwet waar vrije meningsuiting en recht tot vereniging duidelijk gestipuleerd staan. We zullen eens de logica doortrekken. Een bedrijfsleider liquideerd een werknemer en dumpt em in de Schelde ipv van een ontslagvergoeding te betalen WANT het is een privébedrijf… nog sterker door eigen wetten en regels te stellen en publiekelijk te handhaven door een eigen moderatiedienst die dus een politionele activiteit uitoefenen door ordehandhaving op hun platform is zelfs volgens de letter van de wet een privémilitie en bijgevolg zijn al diegenen die hieraan meewerken lid van een privé militie hetgeen bij wet ook verboden is. Mor da vergeten er hier precies wel een paar 😉

  7. Ik snap niet waarom nog iemand een account wil op dat fb gedoe.!
    Zet dat fb gedoe samen met de msm zelf in een cordon.
    Lees en reageer op media die er toe doen en waar iedereen een kans krijgt zoals hier op ,,palnws / doorbraak..

  8. Ik val nog liever dood dan een account aan te maken bij een van de sociale mediagiganten, die een quasi monopolie positie hebben. Ik zou zeggen “met alle chinezen maar niet met den deze”. Als privépersoon kan ik perfect functioneren zonder fb, twitter en Cie. Voor een politicus zoals Tom Van Grieken, die het slachtoffer is van een cordon médiatique door de regimepers, liggen de zaken enigszins anders. Hij is om zijn boodschap ruim te kunnen verkondigen in grote mate afhankelijk van het netwerk van de sociale mediagigantenen. En dat weten de linkse wokies van die mediagiganten ook. Het gaat hier om een doelgerichte censuur tegen al wat in hun ogen rechts of extreem rechts is. Dit wil zeggen al wat en wie niet woke en links is zoveel mogelijk boycotten. Hoog tijd dat alle rechtgeaarde mensen die onze identiteit en onze tradities hoog in hun vaandel voeren uit protest massaal hun account bij deze perverse globalisten opzeggen.

  9. Psst Erik dat klopt daarom heb ik geen fb.
    Ik wil je nog graag iets meegeven. Wordt leraar dan kan jij je ongelofelijke onzin in een klas verkondigen. Als ik jou reacties lees onder alles heb jij bijna commentaar op iedereen.

  10. Floyd werd meerdere malen opgepakt en vastgezet voor druggerelateerde vergrijpen. In 2004 kreeg hij tien maanden celstraf, toen hij drugs verkocht aan een politieagent in burger.
    In 2007 werd hij gearresteerd voor een gewapende woningoverval. Floyd werd ten laste gelegd dat hij samen met vijf andere mannen een huis binnendrong. In ruil voor strafvermindering bekende hij schuld en werd veroordeeld tot vijf jaar celstraf.
    In een politierapport gepubliceerd zegt een vrouw dat Floyd een pistool op haar buik richtte. Eenmaal binnen vroegen Floyd en de vijf anderen de vrouw waar het geld en de drugs waren. Toen de vrouw om hulp schreeuwde, sloeg een andere overvaller haar met een pistool. De groep maakte uiteindelijk juwelen en een mobiele telefoon buit, ….
    Bij Jurgen is er niet eens een begin van bewijs dat hij in de buurt van Van Zwanst geweest is

  11. Dag Shorty 69, als de boer zegt “van m’n erf” dan ga je …Is het zo beter begrijpbaar? De vergelijking met een werkgever die een moord pleegt is te gek voor woorden. Waarschijnlijk teveel anime gekeken.

  12. Er komt geen mens aan te pas bij deze censuur. Dit zijn algoritmen aangestuurd door AI (zelflerende machines). Ik werk zelf in deze wereld. Het klinkt allemaal heel gaaf, maar als je het niet onder controle hebt kan die AI behoorlijk in de soep lopen en heel wat zaken verkeerd interpreteren in no-time.

Plaats een reactie

Delen