Rousseau moet Dossinkazerne bezoeken na racistische uitspraken tegenover Roma

Rousseau moet Dossinkazerne bezoeken na racistische uitspraken tegenover Roma. Photonews

Uncategorized

Hongaars ambassadeur verdedigt holebiwet: “Vooral minderjarigen beschermen”

Anton Schelfaut

De ambassadeur van Hongarije in België, Tamás Iván Kovács, was zondagochtend te gast in De zevende dag. Daar verdedigde hij de zogenaamde Hongaarse “antihomowet”. “Niemands seksuele oriëntatie is in gevaar”, benadrukt hij.

Volgens de nieuwe Hongaarse wet mogen homoseksualiteit en geslachtsverandering niet langer gepromoot worden in het bijzijn van minderjarigen. Zo komen er onder meer beperkingen op advertenties en programma’s waarin homoseksualiteit aan bod komt. Ook mogen leerkrachten voornoemde thema’s niet meer promoten op school.

Premier Alexander De Croo (Open Vld) noemde de wet “achterlijk”, maar Hongaars ambassadeur Tamás Iván Kovács is het daar niet mee eens. “Er is veel emotie, zonder veel begrip van wat er eigenlijk gaande is”, repliceert hij.

Kovács onderstreept dat de wet de seksuele keuzes of het samenleven van meerderjarigen niet beperkt. “De wet wil vooral de minderjarigen beschermen”, legt hij uit. “Bij seksuele opvoeding zullen die thema’s (van homoseksualiteit of geslachtsverandering, red.) ook aan bod komen, maar ze mogen niet gepromoot of gepopulariseerd worden. Sommige organisaties hadden daarrond een bepaalde agenda. Dat mag nu niet meer voor een kind daar zelf een beslissing rond kan nemen.”

Of Hongarije met de nieuwe wet het Europese Mensenrechtenverdrag schendt? “We nemen de EU-waarden ten volle over”, benadrukt de ambassadeur. “Maar de EU is geen federale staat. De fundamentele verdragen vereisen dat we bepaalde regels volgen. Maar dat betekent niet dat we ons inschrijven in een onbeperkt aantal maatschappelijke veranderingen in het Westen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

20 gedachten over “Hongaars ambassadeur verdedigt holebiwet: “Vooral minderjarigen beschermen””

  1. Met z’n alle Hongarije aanvallen en ondertussen in Nederland en België;

    Taboe voor leraren;

    1.Charlie Hebdoo.
    2.Turkeij en Erdogan.
    2.Jodendom en Israel.
    3.Homofilie.
    4.Mohamed.
    5.Slavernij in Arabische landen.
    6.Armeense kwestie.
    7.de roddels over de geaardheid van de Koning van Marokko.

    Dit na 5 minuten surfen op het net.

    Dat Nederland, Belgie en de EU maar eens goed in de spiegel kijkt. Hongarije staat op tegen Woke, BLM marxisme, Islamitisering, EU- en klimaat uitwassen.

  2. Ik sta voor 100% achter Hongarije, onze kinderen moeten beschermd worden.
    Ik heb het gesprek gezien maar ik erg me verschrikkelijk aan die 2 debielen van de VRT die continu liggen iedereen te onderbreken, ze willen dat steeds geantwoord wordt naar hun zin w.w.z. Links, echt die debielen werken zwaar op mijn systeem.

  3. “Sommige organisaties hadden daarrond een bepaalde agenda. Dat mag nu niet meer voor een kind daar zelf een beslissing rond kan nemen.” Iets aangeboren mag men niet ‘promoten’ (het idee is even dom als een kleur proeven) maar religie, een waanbeeld, geen probleem met indoctrinatie vanaf de geboorte?

  4. Fantastisch! Maar het had nog beter geweest indien hij foto’s met zich meenam van Desmond is Amazing en Lactacia, twee 10 jaar oude “drag queens” die worden gepromoot door homo activisten. Of van “Drag Queen story time”. Of van kinderen op pride parades. Dat dit onfrisse praktijken zijn is evident wanneer je leest dat Desmond een nummertje opvoerde in een homo-club en daar “haar” kleren uitdeed waarbij volwassenen geld gooiden. Die shit is het logisch gevolg van wanneer men homo-activisten geen tegenwerking biedt. Dus het is echt fantastisch om te zien dat Hongarije niet van plan is te buigen onder druk van die EU moralisten en ik hoop dat Hongarije nog meer middenvingers uitsteekt in de toekomst.

  5. De betwiste Hongaarse wet verbiedt indoctrinatie van jongeren wat betreft seksualiteit en dit zonder onderscheid te maken tussen holebi- en hetero-jongeren. Van discriminatie kan er dan ook hoegenaamd geen sprake zijn. Wat is er dan mis met de wet?

  6. De Croo noemt de wet ‘achterlijk’ en von der Leyen sprak van een ‘schande’. Maar geen van beiden struikelt over een Spaanse wet die organisatoren van een referendum jarenlange gevangenisstraffen oplegt. Wat moeten we daar van denken?

  7. Inderdaad, eens temeer probeerden VRT-reporters HUN Linkse visie in de mond te leggen door de ambassadeur ten pas en vooral ten onpas te onderbreken. Hongarije is een soevereine Natiestaat met eigen wetgeving, net zoals bij ons per democratische meerderheid gestemd. Die wetgeving kan grondig verschillen van de onze. Respecteer dat, dat heet “diversiteit” in opinie. Hoe lang moet met ONS belastinggeld die sossenrode propaganda zender S.R.T. betoelaagd worden ?

  8. Naar verluidt werd die Wet met 2/3 meerderheid aangenomen en ze zou niet in strijd zij met het EU-handvest der Grondrechten noch in strijd zijn met Europese wetgeving. Bovendien is het toch zo dat de soevereine Natiestaten autonoom bevoegd blijven voor volksgezondheid, onderwijs en dergelijke met eigen wetgeving die grondig kan verschillen van de onze. Constant lopen te raaskallen over “diversiteit” impliceert ook dat “diversiteit” in opinies dient gerespecteerd te worden !

  9. Interessant want ook nu blijkt weer uit welke kant het pedofilie waanbeeld komt : “The Christian Journal wrote: ‘We tried warning you that this was coming and you can try and ignore it all you like but pedophilia is here and there is only one group of people promoting it and thats (sic) the LGBT community.’ …terwijl de jongen op geen enkele manier seksueel actief is. (De moeder) She then added: ‘There is no child abuse, exploitation, laws being broken, regulations being broken, etc. This is proven over and over and over.
    ‘Yet the conservatives can’t accept this. They instead create more fiction and ignore the facts,’ she said.

  10. Als Orban slim is laat hij volgende “praktijktest” uitvoeren. Laat twee homo’s hand in hand door Brussel en door Budapest lopen en film de reacties en tel de slagen en verwondingen. Stel vast dat de beledigingen en aanrandingen uitgevoerd worden door het volk dat Orban weigert op te nemen als migranten en vluchtelingen. Wie doet er dan het meest om de homo’s te verdedigen ?

  11. Er was vanwege de totalitaire moralisten van de EU zoveel uitgekiende en irrationele heisa rond de wet om het vooral niet te moeten hebben over de klimaat wet die (en stoemelings) werd goedgekeurd. Het was een perfide afleidingsmaneuver.

  12. “rare verhaaltjes”… tsss, er zijn letterlijk videobeelden hiervan, maar blijf maar de realiteit ontkennen, Erik. Het homo-activisme zorgt ervoor dat elke kritiek meteen de mond wordt gesnoerd als “homo-haat”, wat ook hier het geval was.

  13. de wet is goedgekeurd met 157 stemmen voor en 1 stem tegen zelfs de oppositie heeft voorgestemd democratischer kan niet.In Belgistan steken ze mensen van de rechter zijde voor 6 maand in de gevangenis om vreedzaam met spandoek te demonstreren.en verzwijgen alle moorden en aanvallen van moslims op homos.ik woon in Hongarije en zag op vrt een homo de grootste leugens vertellen dat hij niet op straat durft lopen met zijn vriend uit schrik voor politie en de hongaren.waar hebben ze die leugenaar opgevist en zouden voordat ze zulke leugens op tv zetten niet eerst nakijken of was het weer opgezet spel.

  14. ik woon in Hongarije de wet is goedgekeurd met 157 stemmen voor en 1 tegen dus zelfs de oppositie stemde voor de wet die een verstrenging tegen pedofilie was..wat is er feitelijk mis mee of is Decroo en de linker zijde er op uit om de pedofielen te beschermen

Plaats een reactie

Delen