Opnieuw tientallen studenten ontvoerd in Nigeria

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Opnieuw tientallen studenten ontvoerd in Nigeria

Sonja Dahlmans

In de deelstaat Kebbi in het noordwesten van Nigeria zijn 80 studenten ontvoerd. Er zijn volgens de politie ook vijf leerkrachten ontvoerd. Het lichaam van een studente werd gevonden in een nabijgelegen bos.

Gewapende overvallers vielen op klaarlichte dag het Federale Overheidscollege binnen. Volgens docent Usman Aliyu doodden ze een politieagent, waarna ze meteen naar de klassen gingen. Daar ontvoerden ze naar eigen zeggen meer dan 80 studenten, voornamelijk meisjes. De overvallers zouden ook de slaapzalen van de school hebben geplunderd en persoonlijke eigendommen van studenten hebben vernield.

Grofweg zouden er zo’n 100 gewapende mannen betrokken zijn geweest bij de aanval op de school. Volgens een lid van het docentenkorps, Mallam Usman, waren er een week voor de ontvoering al bandieten aanwezig in de buurt van de school. Volgens een docent zou de school al meermaals gewaarschuwd zijn voor het gevaar op ontvoering van studenten, maar daar niet op hebben geanticipeerd.

De afgelopen drie weken zijn er reeds drie grote ontvoeringszaken geweest in het noordwesten van Nigeria. Sinds december 2020 zijn meer dan 800 studenten op school ontvoerd in de regio. Zeven van de ontvoerde studenten zijn inmiddels gered.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

Plaats een reactie

Delen