Annelies Verlinden (Photonews)

Annelies Verlinden (Photonews)

Uncategorized

Pandemiewet waarschijnlijk opnieuw naar Raad van State

Pieter Van Berkel

De pandemiewet van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) moet straks waarschijnlijk opnieuw naar de Raad van State. Oppositiepartijen N-VA, cdH en PVDA dienen allen opnieuw amendementen in en zijn van plan daarover advies te laten inwinnen.

Die drie oppositieparitjen samen tellen 41 Kamerleden. Om het advies van de Raad van State te vragen zijn minstens 50 Kamerleden nodig, maar de voorbije keren stemden de 18 parlementsleden van Vlaams Belang telkens mee met die vraag.

Volgens fractieleider Peter De Roover wil de N-VA vooral zeker zijn dat het wetsontwerp juridisch sluitend is vooraleer het wordt goedgekeurd. De Vlaams-nationalisten “verzetten zich tegen de pogingen van de regering om de snelheid van behandeling voorrang te geven op de kwaliteit van de wetgeving”.

Tegelijkertijd blijft de N-VA inhoudelijk gekant tegen de pandemiewet. “Voor onze fractie komt dit wetsontwerp neer op een blanco cheque aan onze regering om in de toekomst bij een pandemie fundamentele burgerrechten te beknotten zonder parlementaire controle”, aldus De Roover.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen