Speakers' Corner (Shutterstock)

Speakers' Corner (Shutterstock)

Uncategorized

Britse politie onderzoekt terreurpiste na mesaanval op evangeliste

Sonja Dahlmans

Het onderzoek naar de aanval op de christelijke evangeliste Hatun Tash wordt geleid door de afdeling terrorismebestrijding. Volgens Scotland Yard werd de aanval vlak na het gebeuren nog niet gezien als een mogelijke terroristische daad, maar inmiddels onderzoekt men die mogelijkheid wel.

Volgens Scotland Yard zou men nu “alle mogelijkheden open houden” met betrekking tot het motief van de weggevluchte dader. Het onderzoek wordt nu uitgevoerd door de antiterrorismeafdeling SO15. De politie vraagt iedereen die ten tijden van het gebeuren in Hyde Park was en met de telefoon mogelijk het voorval heeft opgenomen, dit te melden aan de politie. Er is nog niemand aangehouden voor de aanval op Tash. De politie vraagt mensen niet te speculeren over het motief van de dader. Het is niet voor het eerst dat de autoriteiten na een terroristische aanslag “op zoek zijn naar het motief”. Al vaker wordt er lang geaarzeld de link te leggen met het islamitische geloof.

Tash werd afgelopen zondag in Speakers Corner aangevallen door een nog onbekende jonge man in het zwart gekleed die op haar instak me t een mes. Hij rende vervolgens weg toen een dertigtal omstanders hem confronteerden met zijn daad. Het mes dat hij gebruikte, is wel direct ter plaatse gevonden. Tash is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen, waar ze na de aanslag verbleef voor medische zorg. Ze maakt het goed volgens een vriend en collega, maar is nog wel onder medische observatie.

Tash werd reeds eerder gewaarschuwd dat men haar zou willen doden en heeft ook reeds andere aanvallen moeten verduren. Daarbij raakte zij al eerder gewond, al weerhield haar er dat niet van door te gaan met het preken van het Evangelie onder moslims. De vriend en collega laat nog weten dat ook deze aanslag haar daar evenmin van zal weerhouden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

1 gedachte over “Britse politie onderzoekt terreurpiste na mesaanval op evangeliste”

Plaats een reactie

Delen