Brussels, Belgium - June 24 :Plenary session of the federal Parliament Karine Lalieux (PS), Minister of Pensions, Social Integration, people with a disability and the fight against Poverty pictured on June 24, 2021 in Brussels, Belgium, 24/06/2021 ( Photo by Philip Reynaers / Photonews

Uncategorized

Extra geld voor crisisopvang of pure politieke zelfbediening? “Alle redenen goed om Vlaams geld naar Franstalig België weg te draineren”

Wannes Neukermans

Volgens het Vlaams Belang is de extra federale steun voor crisisopvang, die verdeeld is over verschillende OCMW’s, oneerlijk verdeeld. “Vlaanderen kreeg van de 1,25 miljoen euro extra steun amper 150.000 euro, en dat terwijl er 1,1 miljoen euro ging naar Franstalig België”, aldus federaal volksvertegenwoordiger Ellen Samyn (Vlaams Belang). “Voor de PS zijn alle redenen goed om Vlaams geld naar Franstalig België weg te draineren.”

Minister van Armoedebestrijding Karine Lalieux (PS) had in december al een extra steun van 100.000 euro verdeeld aan de vijf grote OCMW’s van België (Brussel, Luik, Charleroi, Antwerpen en Gent). “Als Vlaams Belang hebben we daar uiteraard geen problemen mee. Je kan en mag de daklozen niet op straat zetten”, aldus Samyn. “Maar wat daarop volgde is werkelijk hallucinant.”

Ook voor de periode van april tot juli 2021 verleende Lalieux aan de vijf OCMW’s een extra steun van 1,25 miljoen euro voor de crisisopvang. De afdelingen van Luik, Charleroi, Antwerpen en Gent kregen echter slechts een aalmoes van 75.000 euro. Het OCMW van Brussel kreeg daarentegen maar liefst 951.993 euro toegestopt.

Platte politieke zelfbediening

“Een verklaring hiervoor is eenvoudig te vinden: Karine Lalieux was voor ze minister van Armoedebestrijding werd voorzitter van het Brusselse OCMW. Dit is pure en platte politieke zelfbediening zoals we dat in een PS-staat kunnen verwachten”, vervolgt Samyn scherp. “Maar hoge ogen werpt ze alvast niet met haar beleid. Als aftredend schepen en OCMW-voorzitter van Brussel werd ze bij de laatste verkiezingen van 2019 zelfs niet herkozen.”

Vlaams Belang hoopt een einde te maken aan deze “ongebreidelde diefstal van Vlaams geld”. “Het is ontegensprekelijk zo dat er in Brussel meer daklozen zijn dan in de andere grote steden. Maar dat heeft de PS met haar ongebreidelde migratiepolitiek louter aan zichzelf te danken”, besluit Samyn. “Het is tijd om ook die rekening te presenteren aan de Franstaligen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

2 gedachten over “Extra geld voor crisisopvang of pure politieke zelfbediening? “Alle redenen goed om Vlaams geld naar Franstalig België weg te draineren””

Plaats een reactie

Delen