Nieuwe staatsbon beduidend minder populair

Vincent Van Peteghem. Photonews

Uncategorized

Fransen protesteren massaal tegen gezondheidspas

Simon Segers

In Parijs en meer dan honderd andere Franse steden vonden vandaag manifestaties plaats met tienduizenden deelnemers. De aanwezigen protesteerden tegen de uitbreiding van de gezondheidspas en de verplichte vaccinatie voor het zorgpersoneel.

Een optocht van gele hesjes leidde in Parijs tot enkele incidenten met de politie. Een van de twistpunten is de gezondheidspas in Frankrijk. Sinds deze week dient iedereen deze te hebben voor een bezoek aan bioscoop, museum of grote evenementen. De pas zou in augustus mogelijk ook verplicht worden voor toegang tot winkelcentra en horeca. Een Frans certificaat vereist een volledige vaccinatie met AstraZeneca, Moderna of Pfizer van minstens 7 dagen geleden, een inenting met Johnson & Johnson van minstens 4 weken, één enkele prik van minstens 7 dagen voor wie kan bewijzen al ooit besmet geweest te zijn, een bewezen herstel van minstens elf dagen en hooguit zes maanden geleden of een negatieve PCR- of antigenentest van maximaal 48 uur oud.

Meerderheid voorstander

De demonstranten scandeerden leuzes als “Liberté, liberté” (“Vrijheid, vrijheid”) of “Macron, ton pass, on n’en veut pas” (“Macron, je pas, we willen hem niet”). Hoewel velen op straat komen suggereren peilingen dat de meerderheid van de Franse burgers geen tegenstanders zijn van de verplichte vaccinatie voor zorgpersoneel of de uitbreiding van de gezondheidspas.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

3 gedachten over “Fransen protesteren massaal tegen gezondheidspas”

Plaats een reactie

Delen