De Hongaarse Minister van het Kabinet van de premier: Gergely Gulyás - Afbeelding: Shutterstock

De Hongaarse Minister van het Kabinet van de premier: Gergely Gulyás - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Hongaarse Minister: “Conservatieve en christendemocratische krachten in Europa moeten opnieuw gaan samenwerken”

Niels Geerinck

De Minister van het kabinet van de Hongaarse premier Vikor Orban, Gergely Gulyás roept de conservatieve en christendemocratische partijen in Europa op om de krachten te bundelen. “Het is onze taak om christendemocratische en conservatieve bewegingen, partijen en krachten samen te brengen en een institutioneel kader voor hen te creëren”, zo zei Gulyás.

Hij lanceerde de oproep tijdens zijn aanwezigheid op de Summer Open University nabij Sátoraljaújhely, in het noordoosten van Hongarije. Volgens Gulyás heeft de Europese Unie de conservatieve en christendemocratische partijen tegen elkaar opgezet. Daarnaast riep hij de fractie van de Europese Volkspartij (EVP) op om de verschuiving naar links finaal een halt toe te roepen.

Sterk maar geen vertegenwoordiging op Europees toneel

Hij betreurt het ontbreken van een grondige vertegenwoordiging van conservatieve en christendemocratische krachten op het Europese toneel. Volgens hem ligt het zwaartepunt daarvan ook in Midden-Europa. Door de “enorme verschillen” in de waardenkaders van West- en Midden-Europa heerst er nu geen vertegenwoordiging in landen zoals België, Duitsland of Zweden.

Gulyás wijst hierbij op het belang van een “renaissance van christendemocraten in Europa” en voegde eraan toe dat “de Hongaren de Zweden, Belgen of Duitsers nooit zullen vertellen hoe ze moeten leven. We verwachten hetzelfde in ruil.”, zo sloot hij af.

“We kiezen graag het pad vooruit, daarom heeft Europa belang bij het tot stand brengen van een alliantie van rechtse partijen uit de EVP.”, zo besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

1 gedachte over “Hongaarse Minister: “Conservatieve en christendemocratische krachten in Europa moeten opnieuw gaan samenwerken””

Plaats een reactie

Delen