Hongaarse minister haalt uit naar UEFA: "Communistische praktijken"

Hongaars minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto. Shutterstock

Uncategorized

Hongaarse minister haalt uit naar UEFA: “Communistische praktijken”

Anton Schelfaut

Hongaars minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto heeft zaterdag uitgehaald naar de UEFA. Eerder deze week legde de Europese voetbalbond Hongarije sancties op wegens discriminerend gedrag van enkele supporters tijdens het EK. “Het comité dat deze beslissing heeft genomen is een zielig en laf orgaan”, schrijft de minister op Facebook.

Tijdens de drie wedstrijden van Hongarije in de groepsfase van het EK stelde de UEFA telkens discriminatie vast bij de supporters. In de wedstrijd tegen Frankrijk ging het om racisme, in de wedstrijden tegen Portugal en Duitsland om homofoob gedrag. Daarom krijgt de Hongaarse voetbalbond van de UEFA een geldboete van 100.000 euro. Daarnaast moet Hongarije ook drie wedstrijden, waarvan één met uitstel, achter gesloten deuren spelen.

“Het lijkt er sterk op dat UEFA verklikkers in dienst heeft die niets anders te doen hebben dan rapporten te schrijven over wat iemand al dan niet gezegd heeft”, hekelt Szijjarto. “Het zijn communistische praktijken, want bewijs is er helemaal niet voor nodig. Het rapport van de informant is voldoende.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

3 gedachten over “Hongaarse minister haalt uit naar UEFA: “Communistische praktijken””

  1. Zieligaards die zich als de grote wereldverbeteraars voordoen terwijl hun taak alleen bestaat uit het voetbal in goede banen leiden. Dat kan trouwens veel beter .

Plaats een reactie

Delen