Darya Safai (Photonews)

Darya Safai (Photonews)

Uncategorized

Hoorzitting met Haouach komt er niet

Pieter Van Berkel

De door N-VA geëiste hoorzitting met Ihsane Haouach, de groene, hoofddoekdragende regeringscommissaris bij het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen, komt er niet.

De meerderheidspartijen stemden in de Commissie Gezondheid en Gelijke Kansen tegen de vraag van N-VA om een hoorzitting. Ook de Franstalige liberalen van MR, die de laatste dagen nochtans fel van leer trokken tegen Haouach, onthielden zich.

N-VA-Kamerlid Darya Safai reageert teleurgesteld. “Dit was onze enige kans om de betrokkene, mevrouw Haouach zelf, te horen”, aldus Safai. “Ik betreur dat we niet konden rekenen op de expliciete steun van de MR.”

Fractieleider De Roover: “Vrede in huishouden-De Croo wordt bewaard door het debat zoveel mogelijk af te blokken”

“MR-collega Bacquelaine schaarde zich in de commissie aanvankelijk achter onze vraag om mevrouw Haouach te ondervragen in de commissie maar bij de stemming onthielden de MR-commissieleden zich”, meldt N-VA-Kamerfractieleider Peter De Roover. “Bacquelaine drong aan op een actuadebat in plenaire donderdag. Dat betekent dan wel dat mevrouw Haouach – geen kamerlid of geen regeringslid – niet persoonlijk bevraagd kan worden. Ik ben benieuwd of MR zo’n actuadebat in plenaire ook daadwerkelijk zal eisen.”

“De MR blijkt eens te meer terug te schrikken voor de eigen woorden en Open Vld zwijgt consequent wanneer het gaat over het probleem van de neutraliteit van de overheid. Blijkbaar blijft de vrede in het huishouden-De Croo maar bewaard door de afspraak het debat zo veel mogelijk af te blokken”, besluit De Roover.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

10 gedachten over “Hoorzitting met Haouach komt er niet”

  1. Hoe is het toch mogelijk dat zelfs een hoorzitting niet mogelijk is ? Het is toch niet meer dan normaal dat men na de uitspraken van dat mens, met tal van vragen zit wat ze juist bedoelde. Zijn de andere partijen echt zo ziek en rot door de politiek correcte waanzin die nu heerst. En wat te denken van de MR die eerst luid staat te roepen, om als het dan nodig is te zwijgen. Of is er achter gesloten deuren iets beloofd aan de MR. Stap voor stap gaat dit land (?) ten onder aan de oprukkende islam, en houd ik mijn hart vast voor de komende generaties. Zij gaan de prijs betalen voor het laf gedrag, dat sommige politici nu laten zien.

  2. Zo zie je maar weer hoe rot deze politiekers zijn. Een groot bakkes maar als het er op aankomt trekken ze zich terug. Wat een stelletje losers zeg, weg ermee.

  3. Nog vlug antwoorden want binnen afzienbare tijd zal dat in Moslimstaat BELGISTAN niet meer mogelijk zijn:
    CD&V keurt alles goed wat er gebeurt, Sp.a euh Vorruit-achteruit idem dito, Liberalen vooral in Wallonie roeren zich,maar als er te stemmen valt in de regering knikken ze, ze laten Bouchez voor de schijn wat brabbelen.
    En groen-ecolo daar zijn ze al volledig opgeschoven richting moslimstaat.

Plaats een reactie

Delen