Theo Francken: "Het Vrije Westen moet opnieuw weerbaar worden"

N-VA-Kamerlid Theo Francken. Photo News

Binnenland politiek

Minister Verlinden wil boetes voor luchtvaartmaatschappijen die reizigers onvoldoende controleren

Anton Schelfaut

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) wil boetes uitdelen aan luchtvaartmaatschappijen die hun reizigers onvoldoende controleren. Dat heeft ze gezegd in VTM Nieuws. Vorige week kon een groep jongeren die positief testten op Covid-19 zomaar terugvliegen naar België.

Verlinden vindt dat de luchtvaartmaatschappijen hun verantwoordelijkheid moeten nemen bij het controleren van hun reizigers. “Het is de verantwoordelijkheid van de luchtvaartmaatschappijen om erop toe te zien dat wie terug naar België reist met het vliegtuig een PLF-formulier kan voorleggen, en dus moeten we ook de luchtvaartmaatschappijen aanspreken op hun verantwoordelijkheid.”

De CD&V-minister maakt zich sterk dat er boetes kunnen worden uitgedeeld. “Ze moeten de regels naleven. We hebben expliciet voorzien dat het hun verantwoordelijkheid is om die controles uit te oefenen in het belang van de gezondheid van iedereen die het vliegtuig neemt.”

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) meent dat we niet streng genoeg kunnen zijn voor terugkerende toeristen. “Ik zou niet naar Spanje of Portugal reizen als je niet twee keer gevaccineerd bent”, waarschuwt hij in VTM Nieuws. “Dat is gewoon niet slim. Ik denk dat we in ons beleid op dat vlak een stuk strenger mogen worden wat onze controles betreft.” Volgens de Vooruit-minister moet ook wie met de wagen terugkeert “steekproefsgewijs” aan de grens gecontroleerd worden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

6 gedachten over “Minister Verlinden wil boetes voor luchtvaartmaatschappijen die reizigers onvoldoende controleren”

  1. Je moet je laten testen om te weten of ‘ziek’ bent. Gevaccineerden kunnen ook besmettelijk zijn, maar zijn vrijgesteld van deze test. Wanneer gaat deze waanzin stoppen ?
    Deze positief geteste jongeren moeten ocharme in quarantaine voor een simpele verkoudheid die ze niet wisten dat ze hadden.

  2. Regeltjes verzinnen zonder nadenken en dan uiteindelijk beboeten omdat hun absurde regeltjes totaal niet op te volgen zijn…
    VIVALDI regering gaat idd de geschiedenisboeken ingaan, buiten de slechtste regering ook, het schoolvoorbeeld hoe het NIET moet…

  3. Dus controleren gaat, mag én kan dus toch, zo bewijst Vooruit Vandenbroucke. Awel, aan de slag dus aan de grenzen, havens en luchthavens: asielzoekers en “vluchtelingen”, mensensmokkelaars (sex), wapensmokkelaars, drugssmokkelaars, witwassers, zwartwerkers….. Een goudmijn!

Plaats een reactie

Delen