Filip Dewinter, kopstuk van Vlaams Belang, spreekt van een vergissing. Photo News

Filip Dewinter, kopstuk van Vlaams Belang, spreekt van een vergissing. Photo News

Uncategorized

Moham(m)ed blijft populairste naam in Antwerpen

Wijnand Meeus

Het voorbij jaar werden er in de stad Antwerpen 6.843 kinderen geboren. De populairste jongensnaam blijft Moham(m)ed, bij de meisjes is dat Sara. Opvallend is dat 64 procent van de moeders een vreemde afkomst heeft. “De rekening is snel gemaakt: over twee generaties zal Antwerpen een stad zijn met een meerderheid aan inwoners van vreemde afkomst”, klinkt het bij Filip Dewinter (Vlaams Belang).

Antwerps gemeenteraadslid Filip Dewinter stelde recent een aantal schriftelijke vragen aan Antwerps schepen Nabilla Ait Daoud (N-VA) in verband met het aantal geboortes, de nationaliteit van de pasgeborenen en hun ouders en de meest voorkomende voornamen. In Antwerpen werden in 2020, 6.843 kinderen geboren waarvan 3.530 jongens en 3.313 meisjes. Opvallend: 76 procent van de pasgeborenen heeft de Belgische nationaliteit, 64,2 procent van de ouders (zie tabel hieronder) is vreemdeling zijn. 49,4 procent van de ouders zijn overigens niet-Europese vreemdelingen.

Filip Dewinter kaart aan dat deze opvallende cijfers alles te maken hebben met de bijzondere gemakkelijke manier waarop de Belgische nationaliteit kan worden verworven. “De informatie over de pasgeborenen in onze stad zegt alles over de toekomst van Antwerpen”, klinkt het bij Dewinter. “Met 64 procent vreemde moeders (49,4 procent niet-EU) is de rekening snel gemaakt: over twee generaties zal Antwerpen een stad zijn die een absolute meerderheid aan inwoners van vreemde origine heeft. De naamgeving van de pasgeborenen spreekt eveneens boekdelen: zowat alle namen zijn islamitisch geïnspireerd.

Opvallend is ook dat de bijzonder soepele nationaliteitswetgeving een vals beeld geeft van de maatschappelijke en demografische realiteit in Antwerpen”, gaat hij verder. “De nationaliteitswetgeving is een snel-Belg-fabriek geworden die vooral moet dienen om de statistieken te vervalsen en de Vlamingen ‘gerust te stellen’. Het feit dat kinderen geboren uit vreemde ouders ingeschreven worden als Belg, verandert natuurlijk helemaal niets aan het toenemend aantal allochtonen en aan de verdere multiculturalisering en islamisering van Antwerpen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

9 gedachten over “Moham(m)ed blijft populairste naam in Antwerpen”

  1. Wachten tot de bom ontploft!
    Maar vrees dat wij niets in te brengen hebben wanneer we de Europese hoofdstad van het kalifaat zullen worden…

    Bedankt poliZiekers om de ogen te sluiten uit eigenbelang!

  2. Dan moeten WIJ, autochtonen een mea-culpa op onze borst slaan, want dat onze nataliteit zo laag is, is “eigen schuld, dikken bult” en kan men allochtonen onmogelijk euvel duiden dus ter zake consequent zijn en de plezante hobby die procreatie is, druk en met overgaven beoefenen kan de meubelen nog doen redden.

Plaats een reactie

Delen