Speakers' Corner (Shutterstock)

Speakers' Corner (Shutterstock)

Uncategorized

Nieuwe informatie over aanval op christelijke evangeliste in Londen

Sonja Dahlmans

Hatun Tash, de christelijke evangeliste die gisteren werd aangevallen met een mes in het Londense Hyde Park, werd ook in haar voorhoofd geraakt.

Tash is niet alleen in haar pols gestoken zoals eerder werd bericht. Zij werd schijnbaar eerst in haar voorhoofd geraakt, vlakbij haar rechteroog. Toen een tweede aanval kwam, hief zij haar armen uit zelfverdediging omhoog, waardoor zij ook in haar pols geraakt werd.

Volgens de politie was de snede in haar hoofd “slechts minimaal” en komt zij er ditmaal nog redelijk mee weg. In eerste instantie viel zij flauw na de aanval, maar al snel was zij weer ter been. Direct nadat zij weer bijkwam, verkondigde zij naar verluidt weer het Evangelie. “Alleen een zwakke god. heeft het nodig menselijk geweld te gebruiken om argumenten te kunnen beslechten”, zei Tash.

Al eerder werd zij met de dood bedreigd vanwege het uitdagende werk dat zij doet: evangeliseren onder moslims. Zij gaat daarbij het debat niet uit de weg. Hierom is zij reeds eerder geslagen, waaraan ze in het verleden een aantal botbreuken heeft overgehouden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

Plaats een reactie

Delen