Egbert Lachaert & Alexander De Croo (Photonews)

Egbert Lachaert & Alexander De Croo (Photonews)

Uncategorized

Open Vld start eigen talentenjacht

Pieter Van Berkel

Open Vld wil met de hulp van zes onafhankelijke coaches op zoek naar een tiental politieke talenten. Zij zullen vervolgens een jaar lang professioneel begeleid worden met het oog op een carrière in de politiek.

Het programma heet Gangmakers en is open voor iedereen vanaf 20 jaar. De zes coaches die de talenten zullen beoordelen en selecteren zijn ondernemer Hassan al Hilou, CEO van Child Focus Heidi De Pauw, Brussels Parlementslid voor MR Alexia Bertrand, HR-expert Samira Bersoul, UGent-professor Wouter Duyck en politicoloog Fouad Gandoul.

“Het is altijd nodig als partij om nieuwe talenten aan te trekken. We hebben goede parlementsleden en ministers, maar een partij moet altijd op alle niveaus aan de toekomst denken, zowel lokaal als nationaal”, zegt voorzitter Egbert Lachaert.

Inschrijven kan via www.gangmakers.info. De jury zal een tiental talenten selecteren met uiteenlopende achtergronden en met politiek groeipotentieel. De talenten krijgen een jaar lang opleidingen, werkbezoeken of debatten. De deelnameprijs voor het traject bedraagt wel 300 euro.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

6 gedachten over “Open Vld start eigen talentenjacht”

  1. 3 moslims bij de recruteerders,le nouveau beaujolais est arrivée,sorry,zij mogen geen wijn drinken,het zal thee zijn.Kouwe kiwi was een mislukking en nu gaan ze het opnieuw proberen met boerkas en boerkini’s ipv een gefhönde poedel.OVLD wordt OBMdictatuur

  2. De wanhoop nabij. Doen meestal het omgekeerde van wat ze zeggen (burgermanifesten Guy Verhofstadt). Dankzij de gesubsidieerde links-liberale media blijven ze juist boven water. Totaal ongeloofwaardig.

  3. Welk politiek talent wil nu bij DE partij bij uitstek van opportunisme en kazakkendraaien die los door de mand gevallen is de laatste tijd zichzelf gaan begraven? Ze zijn zelfs de Tsjeven voorbijgestoken!!!

Plaats een reactie

Delen