Oeganda begint samen met Frankrijk en China naar olie te boren, ondanks Europees verzet

Oeganda begint samen met Frankrijk en China naar olie te boren, ondanks Europees verzet

Uncategorized

Pastor in Oeganda levend verbrand

Sonja Dahlmans

Islamitische extremisten hebben in Buseta, in het oosten van Oeganda, het huis van een pastor in brand gestoken. De pastor zelf, Isima Kimbugwe, was thuis en kwam om het leven.

Kimbugwe was een bekeerde moslim. Hij werd in 2017 christen. Hij was voor de corona epidemie zijn dorp ontvlucht, na dreigingen van moslims. Zij waren kwaad omdat hij andere moslims tot het christelijke geloof had geleid. Door de epidemie was hij genoodzaakt terug naar zijn dorp te keren, omdat de werkzaamheden elders waren gestopt. Bij zijn terugkomst kwam een 14-jarige jongen aan de deur die hem in het Arabisch groette: “Asalamu Asalamu alaikumu” (vrede zij met u). Toen de pastor daarop antwoordde met: “Jezus houdt van u“, spoog de jongen voor hem op de grond en riep: “Allahu Akbar“. Het laatste kan gezien worden als een islamitische strijdkreet. Daarop rende de jongen weg.

Het huis van de pastor werd in brand gestoken. Zijn lichaam werd onherkenbaar teruggevonden, helemaal verkoold door het vuur. Vlakbij lag een jerrycan en een briefje met Koranteksten. Ook stond er te lezen dat de pastor dit over zichzelf had afgeroepen vanwege zijn “vijandigheid jegens de islam”. Kimbugwe laat een vrouw en twee kinderen, van 10 en 17, achter. Zij verbleven ten tijde van de aanslag bij familie. In Oeganda neemt het aantal aanslagen tegen christenen toe.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

6 gedachten over “Pastor in Oeganda levend verbrand”

  1. Ja heb ik gehoord in het VRT nieuws, de afspraak, en Terzake. Ik hoorde dat Rudi Vranckx de objectieve journalist een reeks gaat maken over de vele moorden op christenen die moslims en dat hij daarvoor de volledige steun krijgt van imam Somers. Ook de voltallige regering sprak haar weerzin uur over die gebeuren. …. Of heb ik dit nu weeral gedroomd? 🤔

Plaats een reactie

Delen