BRUSSELS, BELGIUM - MARCH 19 : The federal government placed a lockdown to stop the spreading of Covid-19. Schools are closed and lessons are suspended as well as restaurants, cafes and bars due to the outbreak of COVID-19. Illustration picture with the railway police on the streets, subways and trains. on March 19, 2020 in Brussels, Belgium, 19/03/2020 ( Photo by Vincent Kalut / Photonews

Uncategorized

Spoorwegpolitie meer dan 70% Franstalig: “Verfransing gaat onverminderd verder”

Wannes Neukermans

Uit cijfers die Vlaams Belang-Kamerlid Frank Troosters opvroeg bij minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) blijkt dat het korps van de Spoorwegpolitie voor maar liefst 70,36 procent uit Franstaligen. Er wordt dus een loopje genomen met de taalverhoudingen tussen Nederlandstaligen en Franstaligen. “Net zoals dat ook het geval is in vele andere overheidsinstellingen”, aldus Troosters.

De Vlaams Belanger klaagt de extreme wanverhouding tussen beide taalgroepen binnen de Spoorwegpolitie aan. Het is namelijk opvallend dat slechts 30% van het Spoorwegpolitiekorps Nederlandstalig is, gelet op de demografische samenstelling in dit land van 60 procent Nederlandstaligen en 40 procent Franstaligen.

“Spoorwegpolitie is Franstalige banenmachine”

“Indien we de regionale invullingen bekijken komt Vlaanderen er bijzonder bekaaid vanaf”, stelt Troosters vast. “Antwerpen, Limburg en Vlaams Brabant tellen samen 39 personeelsleden. Oost- en West-Vlaanderen samen 45. Charleroi en Bergen hebben er samen ook 45, en Luik, Luxemburg en Namen samen 58. En regio Brussel heeft er 241, waarvan 81,3 procent Franstalig is.”

Daarnaast is het opvallend dat de directie voor 73,50 procent uit Franstaligen bestaat. Het Vlaams Belang eist dan ook dat de federale regering onmiddellijk werkt maakt van een correcte invulling van het personeelskader binnen de Spoorwegpolitie, conform de geldende regels van de taalwetgeving. “Net als binnen andere overheidsdiensten lijkt de Spoorwegpolitie vooral een Franstalige banenmachine te zijn”, besluit Troosters.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

7 gedachten over “Spoorwegpolitie meer dan 70% Franstalig: “Verfransing gaat onverminderd verder””

  1. En daar gaat gegarandeerd veel gevolg aan gegeven worden hoor. Leve België, het land waar je je als Vlaming niet gewenst voelt en steeds in stilte gediscrimineerd wordt dankzij volksverraders.

  2. En dit alles hebben we te danken aan onze ruggengraatloze politici die ons al JAREN gebruikt hebben om in de gunst van een onderdrukkende MINDERHEID in dit land te komen. Hopelijk in 2024 eindelijk de ommekeer!!!

  3. Die “verraders” zijn Vlaamse verkozenen en zitten in de Vlaamse regering en dito parlement en dragen een zwart/gele sjerp of verrijken zich bij Vivaldi. En laten we realist blijven: onze verkozenen laat het Siberisch koud dat hun Vlaamse kiezers gebroodroofd worden door de Walen en Brusselaars. Reken maar ze hun houding niet gaan wijzigen in een confederale structuur met Nederland of België. Onze (Vlaamse kiezer) enige hoop ligt in een nationale kieskring, waardoor de Franstaligen verplicht zullen worden rekening te houden met het gewicht van het Vlaams electoraat.

  4. De Vlamingen moeten maar eens durven reageren op vacatures in de hoofdstad, daarmee hoort u het ook eens van een politieman die in het Brusselse werkt en geen schrik heeft om in een uitdagende context te werken.

    Werken als flik in Brussel : tweetaligheidspremie (indien taalbrevet) + premie grootstad, waar wachten jullie nog op.

    Opvallend dat de officieren verhouding wel 50/50 is..

Plaats een reactie

Delen