Bijkomende wetgeving om relschoppers uit manifestaties te weren komt er niet na druk van vakbonden en PVDA

Raoul Hedebouw (uiterst links) en Peter Mertens (rechts) op een PVDA-manifestatie. Photonews

Uncategorized

Theo Francken (N-VA) wil zwarte lijst voor toekomstige hongerstakers: “Stop deze chantagepraktijken”

Anton Schelfaut

N-VA-Kamerlid Theo Francken wil een zwarte lijst opstellen voor toekomstige hongerstakers. Daarmee hoopt hij deze “chantagepraktijken” definitief een halt toe te roepen. “Start je met een hongerstaking, dan verlies je sowieso elk toekomstig verblijfsrecht in België”, schrijft hij op Theo Tuurt.

“Hongerstakingen zijn het lot van elke staatssecretaris van asiel en migratie in dit land”, steekt Francken van wal. “Opgejut en aangestookt door de onverantwoorde opengrenzenlobby en de stalinistische satellieten van de PvdA.”

Om dergelijke “chantagepraktijken” niet meer te moeten meemaken, deed Francken afgelopen vrijdag in de Commissie Binnenlandse Zaken vier concrete voorstellen. In eerste instantie wil hij dat er een klacht wordt ingediend tegen mensen die de monden van hongerstakers dichtnaaien. “Ook al is dit zogezegd met toestemming, dit is foltering en gaat veel te ver”, klinkt het. Daarnaast wil hij ook een zwarte lijst opstellen voor toekomstige hongerstakers, waarover heel duidelijk gecommuniceerd wordt. “Start je met een hongerstaking, dan verlies je sowieso elk toekomstig verblijfsrecht in België. Stop deze chantagepraktijken voor eens en voor altijd.”

Verder vraagt Francken een regelmatige rapportering aan de Kamer over de verblijfsstatus van de 475 hongerstakers. “De bevolking heeft recht op maximale transparantie”, zo staat te lezen op zijn website. Tot slot pleit de N-VA’er voor de invoering van het Australisch asielmodel op Europees vlak. “België moet zich aansluiten bij Groot-Brittannië, Denemarken en nu ook Les Républicains in Frankrijk. Geen Europees verblijfsrecht meer na een illegale reis. Zoniet blijft het dweilen met de kraan open”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

8 gedachten over “Theo Francken (N-VA) wil zwarte lijst voor toekomstige hongerstakers: “Stop deze chantagepraktijken””

  1. Dit voorstel lijkt me de evidentie zelve, maar zal pas gerealiseerd kunnen worden als N-VA en VB samen in coalitie gaan, ondanks de tegenwerpingen van Wardje de Bever.

  2. In de vorige eeuw, de veroordeling van de SM rechter.
    Die werd veroordeeld omdat hij zijn vrouw dichtnaaide, zij vroeg daarom.
    Dan kan me deze mensen toch zeker veroordelen voor mishandeling.
    Trouwens, wie doet zoiets barbaars als het dichtnaaien van iemand zij mond.

  3. hoe meer landen in de EU het Australisch model opzetten hoe zekerder het wordt om dit toe te passen.Op een wettelijke manier.Vlaanderen alleen zal het niet kunnen realiseren,zelfs met het VB.

Plaats een reactie

Delen