Uncategorized

Annabel Tavernier: “Brussel moet veiliger en leefbaarder worden”

Wannes Neukermans

Dit is uw eerste legislatuur in het Vlaams Parlement. Denkt u dat u uw hele carrière in de politiek zal blijven?

“Het is inderdaad nog maar mijn eerste legislatuur. Ik amuseer me, ik doe mijn job graag en heb ook het gevoel dat ik iets bijdraag. Het smaakt dus naar meer. Je gaat me nooit horen zeggen dat ik tot aan mijn pensioen in de politiek zal blijven – daar beslis ik ook niet alleen over. Ik heb echter wel nog een aantal doelen en ambities in de politiek.”

“Ik heb het niet over persoonlijke doelen of postjes. Vanuit het Vlaams Parlement wil ik iets betekenen voor Brussel. Ik ben er sterk van overtuigd dat er grote stappen gezet kunnen worden, op verschillende vlakken. De stad moet veiliger en leefbaarder worden. Ons Nederlandstalig onderwijs in Brussel is dan weer slachtoffer van zijn eigen succes. Wij leveren, in tegenstelling tot de Franstalige scholen, wél tweetalige ketjes af. Op vlak van tweetaligheid en Nederlandstalige dienstverlening moeten er ook nog stappen gezet worden. Daar kan minister Dalle (CD&V) ook meer aan doen.”

U woont nu een aantal jaren in het Brussels Gewest, in Schaarbeek. Hoe bevalt het leven in deze drukke stad u?

“Het is een enorme aanpassing, maar ik vind het geweldig om te wonen in Brussel. Nochtans mis ik de zee ook wel. Ik ben letterlijk opgegroeid op het strand: na school maakte ik er mijn huiswerk. Toch heeft Brussel echt een stukje van mijn hart gestolen. Ik voel me hier thuis.”

“Ik ben omwille van professionele redenen naar hier verhuisd uiteraard, maar Schaarbeek is een fantastisch mooie gemeente. Ik ben een enorme liefhebber van architectuur, er staan echt prachtige gebouwen in deze stad. Er valt hier ook altijd iets te beleven. Ik ben echt wel een beetje verliefd geworden op de stad, de cultuur, dat intellectuele.”

“Brussel is dus een echte hartendief, maar tegelijk ook een moeilijk lief. De stad trekt aan, maar ze stoot ook af. Je kent bijvoorbeeld wel het cliché dat Brussel vuil en vies is. Dat klopt natuurlijk wel. Die gebrekkige openbare netheid werkt dan weer afstotelijk. Er is dus nog wel wat ‘werk’ aan deze stad, maar dat maakt het dan weer extra motiverend voor mij als politica.” “Wel vind ik het jammer dat er zo’n negatieve connotatie hangt rond Brussel. Deze stad komt alleen in het nieuws als er iets ‘groots’ gebeurt. En dat is meestal iets slechts: aanslagen, betogingen, rellen op oudejaarsavond… Dat terwijl er zo veel meer mooie aspecten zijn. Brussel is een wereldstad, maar ik krijg mijn vrienden van Oostende maar moeilijk overtuigd om eens naar hier te komen. Om de goede vrede binnen de vriendenkring wat te bewaren, ga ik dan ook meestal terug naar zee (lacht).”

Lees het volledige artikel: ‘Vlaams parlementslid Annabel Tavernier: “Brussel is een echte hartendief, maar tegelijk ook een moeilijk lief”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

7 gedachten over “Annabel Tavernier: “Brussel moet veiliger en leefbaarder worden””

  1. Mevrouw Tavernier
    Brussel veiliger en leefbaarder ???
    Tot 10 jaar geleden werkte ik nog in Brussel in de zuidertoren, onlangs ben ik er nog eens geweest, welnu mevrouw ze zien me er niet meer ,want waar men vroeger nog rustig tijdens de middagpauze een biertje kon drinken , is dat nu veel minder ,ik voelde me er alles behalve veilig, Adieu Brussel

  2. Romain,ik had verschillende klanten op de Horta plaats,20 jaar lang,en in de Rue du Midi,de rest denk je erbij,nooit te lang blijven op dezelfde plaats en voor 16 u weg zijn.Het zal er niet op verbeteren nu we nog enkele duizenden taliban-afghanen moeten invoeren,sami zal werk hebben,er is plaats in assistentie-wonigen,die zijn te duur voor de oudere Vlamingen maar met de hulp van sami , tinne en lachebekje is hun verblijfplaats verzekerd

  3. Mijn dochter heeft er 4 jaar op kot gezeten…vlakbij de Anderlechtsepoort. Wie Brussel een beetje kent, weet nu genoeg. Enige voordeel van die côté: betaalbaar. Sindsdien kom ik zo weinig mogelijk meer in deze vervreemde (letterlijk en figuurlijk) stad. En mevr Tavernier: als ex-stadsgenoot kan ik zeggen dat het in Oostende de afgelopen jaren ook niet beter geworden is – om zelfde redenen.

  4. Ik heb mijn jeugd doorgebracht in en rond het Brusselse. (Woonde toen in Neder Over Heembeek) super gezellig “dorp” ben er een paar weken geleden doorgereden. Man man man, ik kon mijn ogen niet geloven…. Het lijkt nu meer op Schaarbeek 😞. Ben ondertussen in de Kempen gaan wonen … 🤷, Wat wordt de volgende stap? … Buitenland? Ben geen racist, geen VB… Maar waar gaat dat Landje naartoe? Zoon was een paar dagen naar Knokke met zijn vrienden…. Daar loopt de lokale jeugt met boxbeugels in de zak om hun zelf te kunnen beschermen tegen oa. “Brusselse jongeren” …

  5. Wist U dat Moskou veel veiliger is dan Brussel ? In Moskou kun je daar om twee uur s’nachts de metro nemen en men voelt zich veilig… De politie is overal aanwezig en zijn enorm streng tegen de vreemdelingen…. Bij de minste rel , overlast , agressie, betoging enz… worden ze vriendelijk in elkaar geknuppeld omdat ze de wetten in Rusland goed zouden begrijpen…Daar is het van : wie niet horen wil moet voelen ! Daar zijn ze bang voor de politie en bij ons is de politie bang voor hen….Brussel is een broeihaard geworden ven moslimextremisten, jihadisten ! Wat wel opvalt is dat tijdens de zomervakantie (juli/augustus) in onze hoofdstad veel minder criminaliteit is en de politie veel minder moeten optreden…
    ..Hoe zou dat komen ? Bizar, bizar…..

  6. Brussel is nu een moslim enclave geworden , binnen kort gaan ze een apart statuut eisen en de sharia invoeren ! In Kosovo is het zelfde gebeurt de ingeweken Albanese moslims hebben dat gebied ingepikt van de Serviërs met als gevolg die oorlog !! En erbovenop werden de moslims geholpen door het Westen , had Tito nog geleefd was dat nooit gebeurd !!

Plaats een reactie

Delen