(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Christelijke verwijzingen onder dreiging van boten gehaald in China

Sonja Dahlmans

De autoriteiten in de Chinese provincie Zhejiang hebben kruizen van vissersboten gehaald. Ook werd de naam Immanuel (God is met ons) van de vissersboten verwijderd.

Zonder enige legitimerende documentatie hebben de autoriteiten in de Chinese provincie Zhejiang met geweld christelijke kruizen en de tekst ‘Immanuel’ van vissersboten afgehaald. De naam Immanuel wordt door christenen vaak gebruikt als verwijzing naar Jezus. De vissers werden bedreigd met de intrekking van hun vissersakte. Ook dreigden de autoriteiten ermee dat de christenen het recht brandstof voor hun boten te kopen zou worden ontnomen en hun vaarbewijs ingetrokken zou worden. Dit alles ondanks het feit dat de boten privé eigendom zijn en de grondwet in China individuen het recht geeft hun religie vrij te mogen belijden.

Volgens een van de betrokkenen houdt de overheid zich nooit aan de grondwet inzake religieuze vrijheid. Toen de christelijke vissers de autoriteiten vroegen om een officieel bevel te kunnen tonen, werd dit genegeerd. In plaats daarvan stuurde men enkele agenten om de kruizen met geweld van de boten af te halen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

5 gedachten over “Christelijke verwijzingen onder dreiging van boten gehaald in China”

  1. Nog een geluk dat die gele onverdraagzamen;ver genoeg zijn om niet hier hun moraal te komen op leggen.Wel kwam de covid al vanzelf naar hier.
    Ze infiltreren al wel en hun kollossale hoop yens,doet onze politiekers en andere geldhongerigen al begerig welkom heten.
    Handelen met de Chinezen,dat gaat ons nog veel geld kosten.
    Het zal niet lukken..ook de islam geraakt niet echt van wal in China.

Plaats een reactie

Delen