Christoph D'Haese (N-VA) - Afbeelding: n-va.be

Christoph D'Haese (N-VA) - Afbeelding: n-va.be

Uncategorized

Christoph D’Haese (N-VA): “Reguliere zorg in Aalst mag niet uitgesteld worden door Brusselse coronapatiënten”

Niels Geerinck

De Aalsterse burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) kaart aan dat de reguliere zorg in zijn stad geen negatieve gevolgen mag ondervinden. De ziekenhuizen in Aalst ontvangen momenteel heel wat coronapatiënten uit Brussel, omdat daar de corona-afdelingen te vol liggen.

D’Haese pleit in de aanpak vooral voor een rationele blik op de problematiek. Hij ijvert voor een transparante en evenwichtige verdeling tussen alle ziekenhuizen om zo de reguliere zorg overal te kunnen laten doorgaan. “Het kan niet zijn dat dringende medische ingrepen -opnieuw- worden uitgesteld in Aalst omdat de druk te hoog zou worden – wat nu, voor alle duidelijkheid, nog niet het geval is.”, zo zegt hij.

Brusselse vaccinatiegraad

Volgens de burgemeester moet er ook meer ingezet worden op een efficiëntere vaccinatie en verdeling in Brussel. Het is niet de eerste keer dat D’Haese diezelfde bemerkingen maakt. De kern van het probleem ligt voor hem nu vooral in de lage vaccinatiegraad in Brussel. “Tegelijk moet men toch ook het feit durven te benoemen dat de toename van het aantal coronagevallen in Brussel samenhangt met de lage vaccinatiegraad in de hoofdstad. Vorig jaar waarschuwde ik al dat de ontoereikende aanpak in Brussel ermee voor zorgde dat de medische zorg in onze ziekenhuizen nog feller onder druk kwam te staan.”, aldus D’Haese.

Momenteel liggen de Brusselse covid-afdelingen vol met ongevaccineerde mensen. Sinds maandag kunnen Brusselaars zich ook laten vaccineren tijdens het winkelen. Zo wil Brussel de nodige sensibilisering rondom de vaccinatie bij “moeilijk bereikbare groepen” opdrijven.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

2 gedachten over “Christoph D’Haese (N-VA): “Reguliere zorg in Aalst mag niet uitgesteld worden door Brusselse coronapatiënten””

  1. Tussen iets durven zeggen en er iets aan doen is nog steeds een hemelsbreed verschil voor NVA. Aalterse zieken zullen wel weer ergens anders moeten aankloppen om behandeld te worden. BDW zal wel zijn richtlijnen gegeven hebben om toch maar geen rimpels in het vivaldi beleid van Vlaanderen te krijgen. Voorbeelden legio: geen vervolging van El Kouakibi, Somers als topimam van Vlaanderen, PFOS = “zwijg in stilte”, digitale meter voor Vlamingen, niet voor Walen en niet voor Brusselaars….

  2. Is er hier geen sprake van discriminatie , hoe meer je je tegen iets verzet hoe meer je gepamperd word , burgers moesten zich registreren moesten zich op tijd melden want anders was je kans verkeken , en een herkansing was er niet zelfs de keuze van vaccin was onbespreekbaar, dit was het hier en nu , maar bij sommige bevolkingsgroepen steekt men weer een tandje bij , daar word het nog net niet aan de koffie tafel gepresenteerd geen beperkingen en wil u zich aub , maar velen weigeren en belanden alsnog in het hospitaal in zo een toestand dat de reguliere verzorging in het gedrang komt , dit wil zeggen dat mensen die geplant staan om een ingreep te ondergaan deze uitgesteld zien met een kans om hierbij te sterven , nu moeten dus gewone gevaccineerde burgers die door onvoorziene omstandigheden wachten op een ingreep misschien sterven omwille van een groep die zich niet wil laten vaccineren , ik kan dit met de beste wil niet plaatsen , dit is voor mij pure discriminatie en niemand zegt hier iets over ?

Plaats een reactie

Delen